verplaatste olijfboom die dood gaat.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/06/2016 - 03:04
carlarobbedoes

verplaatste olijfboom die dood gaat.

goedenavond mijn buurtjes hebben een drietal olijfbomen. een van deze bomen is een paar weken terug verplaatst. nu ziet hij er meer dood dan levend uit. is deze boom nog te redden ?? en zo ja,hoe ??? ik heb het idee om hem helemaal terug te snoeien en hopen dat hij nog aanslaat. de boom is verplaatst en op advies van de tuinman die dat gedaan heeft, heeft de buurman de boom heel nat gehouden. ook vond ik zelf dat de wortels nog boven de aarde stonden, dus zij zijn gestopt met zo veel water geven en de tuinman heeft er meer aarde opgedaan. maar hij blijft het niet naar zijn zin hebben. ik hoop dat iemand raad weet. alvast hartstikke bedankt.

verplaatste olijfboom die dood gaat.
za, 11/06/2016 - 08:21
tuinprins

Die boom had een paar maanden eerder verplant moeten worden. In mei een olijfboom verplanten is vragen om moeilijkheden. Die 'tuinman' moet terug naar school...
De boom zal vermoedelijk het grootste deel van zijn blad laten vallen en proberen nieuw blad te maken en/of gaan uitlopen op slapende knoppen. De vorm zal daarmee verpest zijn en het duurt een flinke tijd voordat de boom er weer presentabel uitziet. De boom kan ook nog doodgaan maar olijfbomen zijn taaie rakkers die het niet zo maar opgeven.
Hoe nu verder? De boom normaal vochtig houden en ik zou voorlopig nog niet terugsnoeien maar kijken of de boom nieuw blad gaat aanmaken. Afwachten is dus het devies.
Gegroet, de tuinprins

za, 11/06/2016 - 08:30
carlarobbedoes

dank je wel. ik ga het doorgeven. fijn weekend m.vr.gr. carla

Onderwerp gesloten