verticuteren

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 05/03/2006 - 21:26
minema

verticuteren

Ik heb in mijn gazon aardig wat mos staan. Nu alles zo stilaan gaat groeien vrees ik dat mijn gras zal het onderspit delven, dus ben ik maar naarstig beginnen met verticuteren; met de hark dan nog. Lastige job maar afgaand op de massa mos die ik bijeengaar was het meer dan nodig. Nu de hamvraag: is het nu wel de gepaste tijd en wat moet ik vervolgens doen om van dat vervelende mos af te geraken?

zo, 05/03/2006 - 22:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedoel je met verticuteren ook werkelijk beluchten en dus gaten of sleuven maken of heb je alleen mos geharkt want dat is echt niet voldoende hoor.wat je moet doen is het volgende:
mos uitharken,gaten prikken en die eventueel met zand vullen als de boel erg vast is ,en daarna het ecostyle 7 stappen plan uivoeren.zonder nu veel reclame te maken voor een merk maar het werkt echt geweldig.ik heb tegenwoordig een prima grasmat met heel weinig mos,prima groen en vol,zelfs in de schaduw.
veel succes en je kan eventueel even wachten op iets beter weer.

loes

di, 07/03/2006 - 12:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor verticuteren breekt binnenkort de ideale periode aan. Het best zo tussen de 10-15 graden overdag en 's nachts geen nachtvorst. Zoals mijn voorganger al zei: Verticuteren is meer dan alleen mos verwijderen. Bij het verticuteren wordt ook de grond belucht, daarom is het van belang dat er geen nachtvorst optreedt.
ris-irrigationatgmx [dot] net

wo, 08/03/2006 - 19:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het gras in het najaar niet te kort afmaaien voorkomt de mos groei. Maai niet te kort, vooral niet als het gazon in de schaduw ligt.
Een goede bemesting stimuleert u de groei van het gras en krijgt het voldoende weerstand en kracht om te konkurreren met het mos.

zo, 12/03/2006 - 21:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat je ook kan en mag doen is tweemaal per jaar kalk strooien.
Nu deze tijd en eenmaal in sebtember.
Maar als je gaat verticuteren doe dit dan eerst,nadien kan je nog kalk strooien.Wacht ook tot de hevegste vorst voorbij is.
Gr Esem,

verticuteren
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag