Vind 's ochtends vreemde 'sliertjes' onder plan

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 22/11/2002 - 10:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vind 's ochtends vreemde 'sliertjes' onder plan

Goedemorgen,

Graag zou ik u als kenners een merkwaardig verschijnsel voorleggen. Sinds enkele weken vind ik iedere ochtend onder onze kamerplant vreemde sliertjes, die hard en ingedroogd zijn van ongeveer een centimeter lang en vaak gekruld.

Op https://tinyurl.com/y4q5y6jk foto's van heden nacht.

Wel, dit gebeurt tot nu toe alleen als de plant 's avonds water krijgt. Ook heb ik de plant op een andere plek neergezet, maar toch lagen de sliertjes in een straal van circa een meter rond de plant.

Ik heb werkelijk geen idee wat die sliertjes kunnen zijn. Ik hoop dat er iemand is die me kan helpen.

Bedankt

vr, 22/11/2002 - 12:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb je een hond of een kat die onder deze plant slaapt? Dit lijkt op verdroogde wormen. Of zitter er rupsen op je palm? Maar deze sliertjes lijken mij eerder wormen dan rupsen.

Pieter

vr, 22/11/2002 - 13:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, ik heb geen huisdieren. Het lijken inderdaad wel verdroogde wormen, maar hoe komen ze er? Van heel dichtbij lijkt het geen beestje. 

vr, 22/11/2002 - 14:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

het lijkt er sterk op dat dit regenwormpjes zijn, groetjes

vr, 22/11/2002 - 17:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heeft deze plant in de zomer buiten gestaan? Dan is het mogelijk dat er regenwormen in de grond gekropen zijn en er gekweekt hebben. Vooral in een grondmix met een hoog organisch gehalte voelen regenwormen zich goed. 's Nachts willen ze dan ontsnappen. Hoe dit testen? Plaats je plant in een schaaltje water. Zorg wel dat je plant zelf niet in het water staat met de onderkant (door ze bv op een omgekeerd kleiner schaaltje te plaatsen in de grotere schaal). Als de wormen ui de pot kruipen (via de drainagagaten), zullen ze verdrinken in het water en drogen ze niet uit. Dan zijn ze veel eenvoudiger te identificeren.

Pieter

za, 23/11/2002 - 14:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie reacties, ik ga het direct proberen!

Onderwerp gesloten