Water geven in een foliekasje...

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 16/02/2016 - 11:51
Libosa

Water geven in een foliekasje...

Ik zit wat met de vraag over water geven van planten in het foliekasje met name in de winter. Ik merk, dat ik het lastig vind te bepalen, wanneer die planten water nodig hebben. Hoewel ik dagelijks ventileer is de luchtvochtigheid hoog en blijft de aarde ook vochtig voelen, dus geef ik ook maar zelden water, maar ik vroeg me af of er toch niet af en toe water gegeven moet worden. Nu met vorst uiteraard niet, maar dat is maar een paar dagen en dan gaan we weer over in regen, maar niet voor die planten in de kas. Op zich staan de planten er niet slecht bij en moet ik me er dan ook niet te druk over maken, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd, hoe je in deze omgaat met water geven...

di, 16/02/2016 - 12:13
GreenConnection

Als de aarde vochtig blijft en de luchtvochtigheid hoog is, zeker geen water geven. Blijf luchten; vooral als de zon schijnt.

di, 16/02/2016 - 14:45
fuchsia

U zou eens enkele dagen een proef kunnen doen. U zet een schaaltje water in het kasje, u kunt dan zelf zien of er veel of weinig verdamping in het kasje is. Ik vermoed weinig.

wo, 17/02/2016 - 10:01
Libosa

Bedankt voor de reacties! Ik heb een weerstation, waarvan een zendertje in het kasje staat en de luchtvochtigheid in het kasje is vrij hoog. Er staan ook gietertjes water, die nauwelijks verdampen. De gedachte was eigenlijk ook of planten af en toe geen vers water nodig hebben al is de aarde vochtig. Met goed weer laat ik het kasje wel open staan zodat het kan ventileren, want ik heb wel gemerkt, dat anders schimmel op de loer ligt.
Groetjes Lily

Onderwerp gesloten