Krulziekte perzik voorkomen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 15/02/2016 - 18:29
kraikkonen

Krulziekte perzik voorkomen

Ik heb nu al 2 jaar op rij last van krulziekte in mijn perzikboompje. Advies elders op dit forum was in een kas zetten. Als ik nu een kas koop, en de perzik meteen met een grote kluit naar binnen ver'kas', ben ik dan meteen van de krulziekte af dit jaar of zal ik de boom hoe dan ook een keer moeten behandelen met een bestrijdingsmiddel? Dat voorkom ik namelijk liever te allen tijde.
bvd

ma, 15/02/2016 - 22:08
Azur

Als je voordat de perzik in blad komt deze binnen plaatst, ofwel in een kas ofwel onder een overkapping plaatst, dan krijg je zeer waarschijnlijk geen krulziekte. Zaak is dus om dit echt voor de bladgroei te doen. De onze staat het hele jaar in de koude kas en heeft het niet. Het is mogelijk dat de schimmel in de bladknoppen heeft overwintert. Heb je vorig jaar behandeld? Dat scheelt nl. wel. De perzik die ik buiten heb staan heb ik preventief behandeld en had het dus ook niet. Overigens staat de binnenperzik al vol in bloei! vrgr.

di, 16/02/2016 - 11:39
Libosa

Ik heb zelf 2 perzikboompjes, die ieder jaar krulziekte hebben. Ik heb er het nodige over gelezen en krulziekte tast niet de vruchten aan en na de lente valt het aangetaste blad af en verschijnt er gewoon blad, wat de rest van het jaar ook mooi blijft. Het is zeker geen mooi gezicht, maar aangezien het maar tijdelijk is en de rest van het jaar mooi in blad, maak ik me er niet zo druk over. Het is niet schadelijk en voor zover ik weet, bestaat er geen bestrijdingsmiddel tegen, dat staat tenminste in ieder boekje over plagen en ziektes van de bekende fabrikanten. Beide geven lekkere perziken en de hoeveelheid varieert naar gelang de weersomstandigheden.
Groetjes Lily

di, 16/02/2016 - 17:31
kraikkonen

Bedankt voor jullie reacties.
Mijn perzik laat vermoedelijk als gevolg van de krulziekte ook de perziken vallen. Het eerste jaar had ik wel 15 heerlijke perziken, maar sinds de krulziekte vallen ze er altijd af.
Ik heb de boom vorig jaar niet behandeld en doe dat liever nu ook niet. Ik hoop dan maar dat de ziekte vanzelf verdwijnt als ik de boom in een kas zet. Zo zonde want we zijn gek op perziken.

di, 16/02/2016 - 23:26
Azur

Foram WG is effectief tegen de krulziekte. Zorgvuldig gebruik is niet nadelig voor de vruchten. Eigen keuze en afweging om dit wel of niet te gebruiken.
Welke soort perzik heb je kraikonen?

za, 20/02/2016 - 14:03
kraikkonen

-@Azur: Ik heb echt geen idee welke perzik ik heb.
Maar terug naar de kern van de vraag: Is er een mogelijkheid dat wanneer ik het boompje in een kas zet, en de bladeren dus niet meer nat worden, de krulziekte vanzelf verdwij

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag