watergift planten - vakantie

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 27/06/2009 - 22:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

watergift planten - vakantie

ik ga over 3 weken op vakantie. de rest van m`n famile een paar dagen later. ik heb bak zaailingen gezaait (lidcactus). en wat andere planten staan (vooral cactussen).

zag ooit in bouw progamma dat er een ding bestond ( voorraad bak voor water, en slangen om naar de planten te brengen). wie weet waar zo een ding staat ? goede ervaringen mee?

en wat is een goede alternatief voor?

za, 27/06/2009 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

zeeeeeeeeeer ouderwetse methode uitgevoerd door mijn vader was: een grote teil water , wollen draden op de aarde van je potten, uiteinden v.d.wollen draden in de teil water, de draden zuigen het water op en voila natte aarde, grappig he? het werkt nog steeds maar wel achterhaalt voor deze tijd.

za, 27/06/2009 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cactussen zou je verzuipen met die wollendradenmethode.
Cactussen en lidcactussen overleven prima op een schaduwplek in de tuin. Die kunnen best 3 weken zonder water.

zo, 28/06/2009 - 12:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die wollen draden is helemaal niet zo gek.Alleen moet je tevoren uitvogelen hoeveel draden en hoeveel water je nodig hebt.Ook in de tuin kunnen cactussen verzuipen, zeker als ze in plastic potten staan.Zet ze dan dus in ouderwetse roodstenen potten op een beschaduwde plek buiten,maar houd er rekening mee dat slakken er ook graag van eten, dus zeker niet op de grond zetten!
Een goede methode is om de potjes of bakjes in een grotere platte bak te zetten op een flinke laag kleikorrels.En die kleikorrels (of grof grind) zet je dan gedeeltelijk in water, zó dat het water niet tot aan de bodem van je zaaibak komt.Geef de planten vóór je weggaat nog een keer water.

zo, 28/06/2009 - 15:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

zelfde ding voor de p[lanten die ik op m`n balkon heb staan (8 bakken dahlia`s en 6 potten met hortensia`s) en mijn zaailingen?

zo, 28/06/2009 - 16:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met Hortenia's in potten kun je geen dag van huis. Ik zou maar een buurvrouw/man inschakelen.

Onderwerp gesloten