Tips voor het inrichten van je tuin

Wanneer je een huis hebt gehuurd, dan wil je natuurlijk wel dat het volledig naar eigen smaak wordt ingericht. Het is namelijk toch de plek waar je dagelijks verblijft. Dat geldt niet alleen voor in huis, maar natuurlijk ook voor buitenshuis. Vooral in de zomermaanden is het wel zo prettig dat je ook op een gezellig en comfortabele manier in je tuin kunt zitten. Toch is het inrichten van je thuis vaak een flinke investeren, waardoor het vooral vaak bij huurhuizen nog wel een te wensen wordt overgelaten. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Je kunt namelijk ook met een relatief beperkt budget een prachtige tuin inrichten. Hoe je dit doet vertellen we je hier.

Begin met het leeghalen van je tuin
Ga je een woning huren Hoogezand, dan is de kans vrij groot dat je hier zowel binnen als buiten het nodig aan moet doen. Logisch, want de meeste huurwoningen worden kaal opgeleverd. Dat wil zeggen dat ze zijn voorzien van een badkamer en keuken en de rest zelf moet worden gefaciliteerd. Om ervoor te zorgen dat je ook je tuin op een redelijke manier kunt inrichten, is het zaak deze eerst leeg te halen. Planten die overbodig zijn, maar ook eventuele stenen die je niet mooi vindt kunnen er allemaal uit. Zo creëer je voor jezelf overzicht en kun je vanaf de basis een nieuwe tuin opbouwen.

Maak een plattegrond
Nadat je tuin volledig is leeggehaald, is het belangrijk een plattegrond te maken. Op deze plattegrond kun je vervolgens exact aangeven waar je graag het zitgedeelte wilt hebben en natuurlijk waar de planten en bloemen moeten komen. Een nadeel aan een zitgedeelte op 60 × 60 stenen, is dat dit flink in de papieren kan gaan lopen. Je doet er daarom dus ook verstandig aan dat wanneer je de kosten zo laag mogelijk wilt houden, je aan de slag gaat met grind. Zo kun je met een basalt split een prachtig effect teweeg brengen en betaal je voor een big bag van 1000 kilo vaak niet meer dan 100 tot 150 euro, voldoende om 15  –  20 m² mee te kunnen vullen.

Planten en bloemen
Planten en bloemen mogen natuurlijk in geen enkele tuin ontbreken. Of je nu een beperkt budget hebt of niet; er zijn altijd mogelijkheden die ervoor zorgen dat je ook met een klein budget een kleurrijke tuin kunt creëren. Zorg er daarom dus allereerst voor dat je kiest voor meerjarige planten. Zo hoef je niet ieder jaar nieuwe te halen en kun je er tot in lengte van jaren van genieten. Je kunt er zelf, om het proces te versnellen kiezen om ze ieder jaar te stekken, zodat je uiteindelijk een hele tuin vol met prachtige bloemen en planten hebt.

Schaduw
Met de steeds warmer wordende zomers, is het natuurlijk wel zo prettig dat je ook af en toe eens in de schaduw kunt zitten. Een overkapping is vaak financieel gezien een dusdanige uitgave dat deze optie vooral in een huurwoning al snel afvalt. Toch zijn er ook andere manieren waardoor je schaduw in je tuin kunt creëren. Wat dacht je van een prachtig schaduwdoek of gewoon een parasol?

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinaanleg
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag