Geschikte soort bonsai?, En hoe verder.

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 27/06/2009 - 23:30
Kruidenventje

Geschikte soort bonsai?, En hoe verder.

Ik ben een paar weken geleden bevlogen door het bonsai virus, ik heb een vraag, ik woon dicht bij het bos en daar heb ik een klein boompje uit meegenomen (zie foto) ik denk dat het een Spaanse Aak is, is dit een geschikte soort?
Ik heb hem al een beetje gevormd, hoe kan ik verdergaan? Ook heb ik een tuin hibiscusinfo-icon uit zaad opgekweekt (nu ongeveer 20 cm groot) zal ik dit ook als bonsai kunnen vormen?

Groetjes

Geschikte soort bonsai?, En hoe verder.
za, 27/06/2009 - 23:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als iedereen uit het bos planten roofde, hadden we geen bos meer. Gelukkig zijn de boetes hoog!

zo, 28/06/2009 - 02:05
Kruidenventje

dat boompje is eerder gered zou ik zeggen,hij werd verdrongen door veel grotere bomen en struiken en zou waarschijnlijk toch zijn weggehaald, maar ja ieder zijn eigen mening

zo, 28/06/2009 - 02:20
Onetreehill

Als je echt bevlogen bent door het bonsaivirus dan ga je lectuur aanschaffen, je erin verdiepen en dan in een tuincentrum wat aanschaffen wat geschikt is om als bonsai getraind te worden. Niet zomaar iets meenemen uit een bos en dan hier maar eens vragen hoe het verder moet!
Ben het helemaal eens met Greenconnection.

OTH

zo, 28/06/2009 - 17:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je ziet hoe SBB hier jaarlijks in de productiebossen van Flevoland te keer gaat, dan wordt een enkele veelvoorkomende zaailing zeker niet gemist.
Als 'kruidenventje' nu hiermee een levenslange interesse voor deze fascinerende hobby en de levende natuur ontwikkeld...Dat is toch mooi meegenomen. Dus heren weest wat minder streng.

Groet,

Draco

zo, 28/06/2009 - 17:45
Kruidenventje

Ja dat ben ik ook van plan, hebben jullie aanraders?
Ik ben pas 16 en ik heb nog een heel leven voor me, maar ik weet dat ik hier gewoon me door ga, ik heb een moestuin, kruidentuin en hou van de natuur. Dus ik zal dat boompje niet zomaar weg doen, daar blijf ik voor zorgen.
@ OTH & Greenconnection Maar toch bedankt voor die reacties, jullie hebben eigenlijk wel gelijk.

zo, 28/06/2009 - 18:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op die leeftijd was ik ook verkocht en mijn eerste trots was een gigantische opgekweekte aronskelk met 11 witte kelken thuis op mijn zolderkamer. Daarna sloopte ik de plantenbakken van een jubileum om de inhoud apart op te kunnen potten. Sindsdien is de passie alleen maar erger geworden.

Groet,

Draco

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag