Welke klimplant past bij mijn wensen?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/05/2016 - 01:12
Mieperdepiep

Welke klimplant past bij mijn wensen?

Voor mijn vernieuwde tuin ben ik op zoek naar een klimplant om een oude muur van 10 meter te bedekken, maar ik vind het lastig om te bepalen welke klimplant er past bij mijn wensen. Wie wil er met mij meedenken?
Het gaat om een oude muur van 10 meter lang en ongeveer 2 meter hoog. Het is een afgebikte muur en in hetzelfde perkje wil ik ook nog andere planten kunnen poten. Het moet dus niet zo zijn dat de klimplant alle voedingsstoffen weg neemt. De klimplant die ik zoek moet groenblijvend en winterhard zijn, niet teveel woekeren (naar de buren) en zich niet helemaal vasthechten aan mijn kozijnen. Bloemen in de klimplant zouden leuk zijn, maar geen must. Welke klimplant past in dit wensenlijstje?

zo, 08/05/2016 - 01:41
GreenConnection

Staat de muur op de zonkant of in de schaduw?
Een klimplant, die zich niet mag hechten, zal je moeten leiden, bij voorbeeld door het spannen van draden of met behulp van een lattenwerk. Mogelijk is Trachelospermum jasminoides, sterjasmijn wel iets.

di, 10/05/2016 - 14:36
GreenConnection

-@mieperdepiep : mee eens? Komt er nog een reactie op mijn vraag?

ma, 16/05/2016 - 11:06
Mieperdepiep

Excuus voor mijn late reactie! De muur heeft in de ochtend zon. In de middag schaduw. (staat, volgens mij, op het westen)
Zou de clematisinfo-icon armandii of de little white charm ook kunnen?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag