wespennest

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 21/06/2003 - 16:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

wespennest

In de overkapping van ons schuurtjes zijn wespen sinds kort bezig een nest te maken. Ze vliegen in en uit de ruimte die rond de regenpijp is. Wat kan ik hier tegen doen?

zo, 22/06/2003 - 00:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niets doen...da''s het beste .. ten eerste zijn wespen hele nuttige dieren eten veel schadelijke insecten. en ten tweede zijn diegen die een nest hoog hangen absoluut ongevaarlijk. heb thuis nu 2 wespennesten zitten en het is prachtig om te zien hoe zoiets gebouwt word. en het jagen op suiker doen ze pas in het najaar. en dan niet massaal voor het nest maar vaak er ver vandaan.. het nest hebben ze dan allang verlaten
damen_theoathotmail [dot] com

zo, 22/06/2003 - 00:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Neem een buisje(vb voor electriciteit). Druk een zacht propje watten 10 cm in dat buisje. Vul verder met Baygon insectenpoeder en sluit weer af met zacht propje watten. Steek het buisje in de gleuf waar de wespen invliegen of hou het ertegen en blaas er hard in. Het poeder vliegt uiteen in de holte en binnen de paar uur zijn alle wespen dood. Baygon poeder is zeer weinig giftig voor mensen.

ma, 23/06/2003 - 22:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ofwel de brandweer bellen; die komen ze gratis verdelgen (althans in België). En het is veel veiliger dan het zelf te doen.
Pieter

Onderwerp gesloten