YUCCA FILAMENTOSA

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/07/2009 - 02:05
Bartels

YUCCA FILAMENTOSA

Ik heb al jaren een YUCCAinfo-icon FILAMENTOSA in mijn tuin staan . Horizontaal breidt hij zich wel uit, maar verticaal en daarmee bedoel ik de bloei, heeft hij in zeg ong. 25 jaar maar 1 keer gedaan. De grond waarin hij staat is vrij schraal en zanderig. De standplaats is op het zuiden. Mijn vraag is nu: kan er een reden zijn waarom de plant niet bloeit, terwijl in omliggende tuinen alle yucca's volop in bloei staan. De bemesting van de plant is minimaal. Moet ik het eens proberen met rondsteken. Ik loop al jaren met deze vraag en hoop dat een van jullie allen mij eindelijk het gewenste antwoord kan geven . Vast bedankt

vr, 31/07/2009 - 11:02
tuinprins

Van Yuccainfo-icon filamentosa bestaan klonen die niet tot zeer slecht willen bloeien. Ook als je de plant rondsteekt wil dat niet zeggen dat zulke klonen gaan bloeien. Maar ... ik zou het wel proberen en kijken wat de plant doet.

Je zegt dat de plant op het zuiden staat maar dit wil niet automatisch zeggen dat de plant voldoende zon krijgt. De standplaats kan immers in de schaduw liggen van een gebouw of hoge begroeiing. De plant geeft de voorkeur aan volle zon d.w.z. minimaal 5 à 6 uur zon per dag.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag