Zeer oude klimroos/struikroos? ver terugsnoeien

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 17/02/2006 - 12:56
LVC

Zeer oude klimroos/struikroos? ver terugsnoeien

Op foto ziet u mijn roos tegen een klimrek. Ik zou die graag ver terugsnoeien, zodat de rozen lager komen te bloeien. Omdat steeds het buitenlicht aanspringt door de hoge opschietende takken van de roos. Is dit mogelijk? Kan ik deze ook nog verplanten en wanneer.
Ik durf er niet zonder goede raad aan beginnen. Roos stond hier toen wij dit huis kochten. Alvast bedankt als je reageert!

Zeer oude klimroos/struikroos? ver terugsnoeien
zo, 19/02/2006 - 18:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt om te beginnen één hoofdtak tot aan de grond terugsnoeien. Volgend jaar snoei je dan weer een andere hoofdtak zodat je in ieder geval wel de klimroos in de bloei houdt. Succes !

zo, 19/02/2006 - 22:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een roos moet luchtig staan, zodat de wind er door kan blazen. D.i.v.m. met eventuele ziektes. De blaadjes kunnen dan sneller droog geblazen worden als deze nat zijn. Snoei inderdaad 1 of meerdere takken terug. Zo komen er weer nieuwe uitlopers aan de onderkant. Kijk de roos verder na en haal de dode takken eruit. Bindt de roos over de pergola aan en doe dit alles in het vroege voorjaar. Geef na deze snoei methode een mestgift.

Succes Plantadvies.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag