zieke oleander

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 19/11/2005 - 11:55
klijns

zieke oleander

Beste oleander collega's
Mijn oleander is 10 jaar oud en heeft deze zomer last gekregen van de wollige dopluis .Ik heb het niet voor elkaar kunnen krijgen dit te bestrijden. Ik zie nu nog steeds dopluis zitten.Desondanks heeft de plant prachtig gebloeid.Nu zie ik dat op en onder de blaadjes zwarte aanslag ( althans daar lijkt het op) zit. Wie kan mij helpen en vertellen wat ik moet doen en wat het is. Ik wil graag mijn plant kunnen redden.Ik denk dat het goed is de plant te verpotten maar dat kan pas in het voorjaar.
Dank voor het meedenken.
Ter nadere info , sinds 1 jaar staat de plant op een balkon ( 8 hoog) wel op het zuiden maar er is natuurlijk wel veel wind.

za, 19/11/2005 - 18:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

De zwarte aanslag heeft met de luizen te maken.
Luizen weg, dan zwarte aanslag ook weg.

za, 19/11/2005 - 19:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wanneer de temperatuur min. 10 graden is moet je de planten bespuiten met Admire waaraan een druppeltje Dreft is toegevoegd. Dit is het enigste probate middel voor dit soort luis. Bij te lage temperatuur heeft het geen zin!
Verpoot het volgende jaar de plant en gebruik hiervoor goede potgrond en snoei nu de plant voor een deel terug om de plant mooi te houden. Je kunt ook rustig wortelsnoei toepassen in het voorjaar bij het verpotten.

Onderwerp gesloten