zonnebloemen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 01/01/2003 - 20:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

zonnebloemen

Hallo,

op 30 mei 2003 ga ik trouwen. De themabloem van onze 'boerenbruiloft' is de zonnebloem (onze lievelingsbloem). Graag had ik tegen dan een heleboel zonnebloemen zelf gekweekt, maar dit is net iets te vroeg dan hun normale bloeiperiode. Kan er mij iemand tips geven om er toch in te slagen om de zonnebloemen tegen 30 mei in bloei te hebben? Ik heb geen serre ofzo, maar wel een leegstaande kamer in huis. Alvast bedankt!

zo, 12/01/2003 - 23:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

leuk dat je dit wil en er is een mogelijkheid om het zelf te doen.

het volgende soort moet u dan kopen

Helianthusinfo-icon annuus (Big Smile)

als je dit soort in potten opkweekt dan moet je ze in week 8 in de grond stoppen het beste is de potten bij elkaar op een warme plek te zetten er plastic overheen te doen (dit is voor het uitdrogen van de grond) als de plantjes gekiemd zijn in de avond het plastic er af halen dan water geven en opkweken bij een temperatuur van + 16c.

let op als de planten oneder plastic staan moet de temperatuur 18c zijn.

als de plantjes goed gaan groeien dan zo droog mogelijk kweken dan worden ze niet zo lang.niet laten verdrogen natuurlijk.

na het op komen van de planten moet je er op rekekenen dat het + 11 weken duurt voor dat je bloemen heb, mocht het nu zo zijn dat alles sneller gaat dan goed is, dan kan je de planten ook buiten zetten dit vertraagd de bloei , let wel op want de planten kunnen niet tegen nachtvorst dus als dit er is de planten afdekken.

veel sucses

kees

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag