najaars sterretje

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/11/2013 - 20:05
izaakvancr

najaars sterretje

Beste mensen, begin oktober gaf iemand mij een bloemetje dat afkomstig was van een flinke boom die gezien was tijdens een wandeling langs tuinen en een gebied met gemengd bos. Ik heb op aanwijzing ter plaatse gezocht, maar de boom niet gevonden. Mijn vraag: herkent iemand dit bloemetje?
De takjes zijn roodkleurig en de bloem groeit uit een rood vijf- of zeskantig doosje - zie foto. Het bloemetje liet zich gemakkelijk uit het doosje trekken, terwijl het doosje stevig aan het takje vast zat. Ik kreeg als tip te kijken naar de Melia azedarach, waarvan de bloemen wel lijken, maar niet uit zo'n doosje groeien. Bovendien is dat een voorjaarsbloeier.
Vast hartelijk dank voor reacties, met groeten, Izaak

najaars sterretje
zo, 10/11/2013 - 20:34
tuinprins

Clerodendruminfo-icon trichotomum

Gegroet, de tuinprins

zo, 10/11/2013 - 22:37
izaakvancr

Hallo Tuinprins, dat is heeeeeeeeeeeelemaal goed. Bedankt voor de naam, want nu kunnen we er een bestellen. Deze kansenboom/pindakaasboom wordt vast een aanwinst voor onze tuin. Groet, Izaak

ma, 11/11/2013 - 09:19
tuinprins

Ik heb er ooit eentje als struikvorm in mijn tuin gehad. Ben ik blij dat ik van die plant af ben! Mijn exemplaar maakte uitlopers die 3 meter verderop boven de grond kwamen.

Het schijnt dat er mensen zijn die een exemplaar hebben dat geen uitlopers maakt. Zij hebben geluk ...

Gegroet, de tuinprins

ma, 11/11/2013 - 10:39
RdB

Ik heb hem al jaren, max één uitloper per 2 a 3 jaar. Wellicht worden dat er meer als je de wortels beschadigt (ben ik niet van plan).

Ruud

di, 12/11/2013 - 19:24
tuinprins

Geluksvogel!

Als je niet het risico wil lopen van de uitlopers dan is het misschien beter te kiezen voor Heptacodium miconoides. Bloeit rond dezelfde tijd, de bloemen trekken vlinders en hommels aan en de plant is goed winterhard.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag