Plantherkenning

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 06/09/2006 - 20:14
pia zz

Plantherkenning

Om even op mijn vraag van 25-8 terug te komen. Wie kent dit (on) kruid of eventueel tuinplant, maar dit lijkt me sterk. Ik heb gewacht op de bloemen, maar meer als dit wordt het niet, want ze beginnen al af te vallen. Kent iemand deze plant en zo ja, is hij ook giftig voor huisdieren? Groetjes Pia.

Plantherkenning
wo, 06/09/2006 - 22:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ken de plant wel maar ik weet zijn naam niet. Hij groet bij mij ook en wel onder het vogelzaad voedergeval. Daar is de plant ook vrijwel zeker van afkomstig. Erg giftig zal die wel niet zijn.
m.vr.gr.,
Ruud

wo, 06/09/2006 - 23:54
pia zz

In ieder geval alvast bedankt voor je antwoord Ruud, maar deze is niet door vogelzaad opgekomen, want mijn vogelhuis staat helemaal aan de andere kant van de tuin, hier heb ik alleen een voederkastje staan voor zonnebloempitten, en daar lijkt hij niet erg op. Kan de plant ook nergens vinden in boeken van wilde bloemen en word dus steeds nieuwsgieriger naar zijn naam. Misschien zijn er nog meer suggestie's. Groeten Pia.

do, 07/09/2006 - 00:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een inheemse plant is het niet. Toch zal ik hem als hij bij mij bloeit (staat nog in de knop) weer proberen door de Heukels te halen. Dat wilde ik vorig jaar ook al doen maar de bloem is zo klein dat ik er een loep bij nodig heb. Dan denk je dat doe ik morgen wel en voor je het weet is de plant uitgebloeid.

Ruud

do, 07/09/2006 - 00:25
pia zz

Ik wacht met spanning af!

di, 28/08/2007 - 16:07
elise

Volgens mij is dit de plant AMBROSIA waarover de afgelopen week zoveel is geschreven en gesproken. Het volgende is overgenomen van de website van het NOS Journaal:

"Slecht nieuws voor hooikoorstpatiënten: de ambrosiaplant, de belangrijkste veroorzaker van hooikoorts in de VS en Zuid-Europa, komt steeds vaker voor in Nederland.

Dat meldt het VARA-radioprogramma Vroege Vogels op basis van een onderzoek van De Natuurkalender, een milieuorganisatie die ecologische veranderingen in kaart brengt. Het ministerie van Landbouw zint op maatregelen om de verspreiding van de ambrosiaplant tegen te gaan.

De plant heeft zich door het zeer warme weer in 2006 hier goed kunnen verspreiden. De verwachting is dat bij de te verwachten temperatuurstijging de ambrosia zich de komende jaren in Nederland verder kan ontwikkelen.

Vogelvoer
Als de plant zich eenmaal goed gevestigd heeft, is hij moeilijk onder controle te houden. De zaden zitten in vogelvoer en worden vaak in tuinen aangetroffen.

In Duitsland is al een verbod op het gebruik van de zaden in vogelvoer uitgevaardigd, maar het ministerie van Landbouw wil daartoe voorlopig nog niet overgaan.

In de Verenigde Staten en Zuid-Europa is de ambrosiaplant wijdverspreid. Eén enkele plant produceert wel een miljard pollen. Daardoor is hij voor hooikoorstpatiënten veel schadelijker dan de grassen die in Nederland de belangrijkste veroorzakers zijn van hooikoorts. "

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag