Weet iemand wat dit is ?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/07/2016 - 17:42
BeauFrits

Weet iemand wat dit is ?

Weet iemand wat dit voor soort plant is welke ik bijgevoegd heb als afbeelding ?
Ik heb begrepen van de vrijwiligers van het plaatselijke zwembad dat dit paardestaarten (Heermoes) zijn, men gebruikt op dit moment MCPA om dit te kunnen verwijderen, maar het blijft uiteraard terugkomen.
Nu denk ik zelf dat het wel te verwijderen is door middel van de huidige grond af te graven en nieuw grond aan te brengen. Echter staat er een hekwerk wat niet weg te halen is en men heeft er ook geen budget voor.
Men is dus een beetje opzoek naar een permanente oplossing die niet veel kost.
Hebben jullie tips ?
Grotere foto: http://tinyurl.com/yxt5p6rl

Weet iemand wat dit is ?
di, 12/07/2016 - 17:45
Ineke*

Inderdaad heermoes!
citaat ...... en MEN heeft er ook geen budget voor. maar wel een heleboel handjes? blijven uittrekken :))

di, 12/07/2016 - 18:06
Gert Bijvank

en zo diep mogelijk uitsteken; wegpesten als het ware :-)
Op de Duitse tv een stuk gezien over de bestrijding van Japanse duizendknoop (Fallopiainfo-icon japonica) in de bossen in het Harzgebergte. Grond licht afgraven en bedekken met een duurzame, zwarte PVC-folie. Zij lieten de folie aan de oppervlakte liggen omdat zo de grond onder de folie veel warmte opnam terwijl de Duizendknoop geen groene delen kon vormen. Na langere tijd (hoe lang is mij niet bijgebleven) waren de ondergrondse delen afgestorven.
In uw geval: misschien een cm. of 10 afgraven, PVC-vijverfolie ter afdekking, schone aarde er overheen en beplanten met een oppervlakkig wortelende bodembedekker. Wellicht iets afschot in de afdekking zodat regenwater over de folie kan wegstromen.
Of dit technisch mogelijk is en of het daadwerkelijk werkt??? Te proberen is het en het kost qua geld niet de hele wereld.

di, 12/07/2016 - 20:04
BeauFrits

Bedankt voor jullie reacties. Het afgraven zal lastig worden omdat wij het hek waar deze onderdoor groeit niet weg kunnen halen. We zullen dat overleggen met de gemeente.
Het is nu in ieder geval duidelijk wat het is :-)

di, 12/07/2016 - 23:30
Gert Bijvank

Een laagje van 5-10 cm met de schop weghalen moet toch lukken onder dat hekje door?

Onderwerp gesloten