Welke boom is dit en welke planten ?

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 27/05/2009 - 10:02
SFG

Welke boom is dit en welke planten ?

In mijn nieuwe woning heb ik gelukkig een mooie achtertuin en een voortuin. Nu heb ik alle aandacht eerst gegeven aan onze achtertuin maar ook in de voortuin staan een paar mooie planten en een boompje. Het probleem is dat ik alleen niet weet welke het zijn. Heb er volgens mij één herkend en wel de Hepericum met z'n mooie gele bloemen. Maar de vraag is wat zijn die andere (met name de twee struiken met takken van ongeveer 80 cm hoog) en wat is de naam van dit schattige boompje ?

Hoop dat jullie mij kunnen helpen zodat ik me in deze planten en boom kan gaan verdiepen :-)

Vriendelijke groeten

Lonny

P.S.

Kan volgens mij maar 1 foto plaatsen dus hier de foto met de boom

Welke boom is dit en welke planten ?
wo, 27/05/2009 - 10:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wil de boom herkent worden, zul je toch met een foto van blad en takken moeten komen.

De heester links op de foto heet Hypericuminfo-icon.

wo, 27/05/2009 - 13:34
SFG

Heb een foto gemaakt zoals gevraagd. Hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Hartelijk dank voor de snelle reactie

Lonny

Welke boom is dit en welke planten ?
wo, 27/05/2009 - 13:35
SFG

En nog één.

Lonny

Welke boom is dit en welke planten ?
wo, 27/05/2009 - 16:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt me een Prunusinfo-icon triloba op stam, die jaren niet teruggeknipt is en daadoor zo uitgegroeid is. Heeft het boompje gebloeid?

wo, 27/05/2009 - 18:23
SFG

Het boompje heeft inderdaad kort gebloeid begin april ongeveer. Nu ik hem vergelijk met de Tribola in mijn achtertuin (heel klein struikje) komt een en ander wel overeen! Die in de achtertuin hem ik kort na de bloei tot 15 cm op de hoofdstam gesnoeid. Hoe zit het nu met dit boompje? Hoe snoei ik deze takken? Ook tot 15 cm van de hoofdstam?

Hartelijk dank weer.

Lonny

wo, 27/05/2009 - 19:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is wat laat, maar kan nog net.

wo, 27/05/2009 - 19:43
SFG

Allereerst wederom bedankt en ik ga hem morgen dan meteen snoeien. Nu de vraag hoe doe ik dit boj deze boom. Heb de Prunusinfo-icon in mijn achtertuin netjes genoeid maar dat was een klein struikje met een aantal lange takken. Deze is dus gewoon een boom!

Hij is waarschijnlijk al die in jaren niet goed is gesnoeid, met als gevolg dat er vanaf de knot dikke (ca. 2 cm tot 4 cm doorsnee) takken omhoog gaan (ca. 1,5m lang), die verder
weer vertakken

Ik heb begrepen dat je deze struik ieder jaar na het bloeien tot op knot terug moet snoeien. Kan ik dit nu nog doen na zoveel jaren of is dit
schadelijk voor de boom? Gaat ie wel weer uitlopen vanaf de knot? Moet ik ook de dikke takken snoeien en afzagen? Knippen gaat niet meer lukken et die 4 cm :-)

Ik hoor graag van u en ben blij met deze info.

Lonny

wo, 27/05/2009 - 21:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, ook die dikke takken mogen er af. Vanaf de 'knot' loopt de plant weer uit en zal dan volgend jaar rijker bloeien.

wo, 27/05/2009 - 22:16
SFG

Ok zal ik doen en hartelijk dank wederom. Nog even een vraag. Er zijn drie dikke takken die van de hoofdstam komen en ieder een knot hebben waar weer ander takken uitkomen. Moet ik alles snoeien tot aan de eerste knot van de hoofdstam of tot de knot van de drie dikke takken ? Lijkt zo destructief om tot de hoodstam te snoeien en is dan meteen geen boom meer :-))

Hoor dit nog even graag aub.

Lonny

wo, 27/05/2009 - 22:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat klopt. Het kan ook nooit een boom worden, want het is bedoeld als stamboompje. Alles mag terug naar de oorspronkelijke stam. Men heeft voorheen te laat de takken teruggeknipt en niet ver genoeg, vandaar dat deze vorm ontstaan is. Je zit even een paar maanden met een kale stam, maar dat wordt snel beter.
Succes!

Onderwerp gesloten