Dit zijn 5 wintergroene planten

Als je een tuin wilt die het hele jaar door mooi blijft, dan is het belangrijk om ook voldoende wintergroene planten in de tuin te plaatsen. Zo voorkom je dat je tuin er ‘s winters erg kaal uit komt te zien. Ben je benieuwd voor welke wintergroene planten je allemaal kunt kiezen? In dit artikel lees je meer over 5 wintergroene planten!

1. Laurier
Een goed voorbeeld van een wintergroene plant, is de laurier. De laurier is een kerselaar en krijgt dan ook mooie ‘kersjes’. Deze kun je echter niet eten, want de vruchten van de laurier zijn giftig. Het is goed om te weten dat deze plant weer diverse ondersoorten heeft. Belangrijk is dus om voor een laurier te kiezen die jij mooi vindt.

2. Taxus
De taxus is een plant die niet alleen wintergroen is, maar ook zeer dicht groeit. De taxus is een coniferensoort. Het is zelfs de meest populaire coniferensoort in ons land. Wanneer je bijvoorbeeld een mooie volle haag wilt creëren, dan is de taxus hiervoor uitermate geschikt. De taxus is net iets duurder dan de gemiddelde coniferensoort. Duur is de taxus echter ook niet en kies je voor deze haagplant, dan kun je wel echt zeker zijn van een prachtige haag.

3. De glansmispel
De glansmispel is nog een haagplant die wintergroen is. Deze plant heeft bovendien een prachtige bloei. Vooral om die reden is de glansmispel zeer geliefd. Deze plant kan tot wel 250 centimeter hoog worden. De plant groeit ongeveer 35 centimeter per jaar, dus het kan wel enige tijd duren voordat de glansmispel deze hoogte bereikt.

4. De buxus
De buxus is en blijft een zeer populaire plant. De uitstraling van deze plant is zeer geliefd. Een nadeel is echter wel dat de buxus vaak wordt aangetast door de buxusmot. Daarom kiezen ook steeds meer mensen voor een alternatief. Een plant die veel weg heeft van de buxus, is bijvoorbeeld de Japanse hulst. Ook de Japanse hulst is wintergroen.

5. De lavendel
Nog een mooie wintergroene plant is de lavendel. Lavendel wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld thee te maken. Deze plant krijgt prachtige paars-blauwe bloemen. De lavendel moet je wel zo nu en dan snoeien om de plant verzorgd te houden. De lavendel heeft een lekkere geur en is ook aantrekkelijk voor insecten. Wil je een levendige tuin, dan is de lavendel dus een uitstekende keuze.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinplanten
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag