Zo richt je je voortuin efficiënt in

Je voortuin is het visitekaartje van je woning. Het is het eerste dat mensen zien wanneer ze op bezoek komen. En een verzorgde voortuin geeft jou meteen ook een goed gevoel wanneer je thuiskomt. Ben je van plan je voortuin en je gevel een make-over te geven of opnieuw in te richten? Lees hier onze tips!

Geef je voortuin een make-over
Wil je eens helemaal wat anders dan de klassieke, bloemen, planten en struiken in je voortuin? Heb je zin in een out of the box inrichting maar ontbreekt het je aan creativiteit? Huur dan een tuinarchitect in en sta versteld van zijn of haar ideeën. Bespreek op voorhand wat je ongeveer in gedachten hebt en of je net heel veel kleur wil, enkel groene planten of neutrale wittinten. Mag de inrichting wat meer onderhoud vragen of net niet, wil je een waterpartij, grind of een bankje? Keuze te over! Laat je inspireren door Pinterest en maak enkele moodboards. Die kan je nadien overlopen met de tuinarchitect.

Fris je gevel op
Naast een verzorgd bloemenperkje, vers gesnoeide buxussen en een strak gemaaid grastapijt, zorgt een mooie gevel ook voor een frisse uitstraling van je voortuin. Nieuwe ramen en deuren geven je woning meteen een frisse look. Online kan je via een simulator snel de prijs van de ramen even opzoeken. Zijn je ramen en je voordeur aan vervanging toe? Overweeg dan ramen en deuren in pvc. Pvc is namelijk een erg onderhoudsvriendelijk materiaal dat heel verzorgd oogt. Heb je houten ramen en deuren, dan kan je ze opnieuw schilderen in een frisse, lichte kleur of net een donkere kleur. De keuze van de kleur verf, is een beetje afhankelijk van de kleur van je gevel. Is die licht, dan is een donkere, contrasterende kleur zoals antracietgrijs erg mooi. Heb je net een donkere gevel, dan kunnen lichte, frisse ramen heel mooi ogen. Aan jou de keuze!

Poetsen, poetsen, poetsen
Naast het verfraaien van je voortuin en je gevel, kan je het exterieur van je woning ook upgraden door de handen uit de mouwen te steken en te poetsen! Heb je een poort ter afbakening van je voortuin? Zorg er dan voor dat die altijd proper is en geen sporen van groenaanslag vertoont. Rijd je gras altijd netjes af, hark afgevallen bladeren bijeen, poets je ramen regelmatig en onderhoud je buitenschrijnwerk zoals de garagepoort. En ook je auto mag je regelmatig een poetsbeurt geven!

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag