Aloe Vera blijft zich voortplanten

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 20/12/2020 - 16:43
Antonella

Aloe Vera blijft zich voortplanten

Hallo,

HELP! ik heb een prachtige grote Aloë Vera in een pot die zich continu vermenigvuldigd. Ik heb al meerdere malen de scheuten voorzichtig uitgehaald en separaat in potten gezet en weggegeven maar de “moeder” plant blijft scheuten geven. Wat kan ik het beste doen? De kleintjes laten zitten (dan is de pot erg vol) of telkens de kleintjes weghalen? Ik weet niemand meer die de kleintjes wil “adopteren” en verwijderen om ze te vernietigen vind ik zonde. Wat kan ik doen? Als ik de scheuten in de pot laat zitten, wat gebeurd er dan? Blijven scheuten erbij komen of houdt het een keer op als ze geen plek meer hebben in de pot?

De hele familie Aloe Vera
zo, 20/12/2020 - 22:42
GreenConnection

Elke keer, als je scheuten verwijderd, wordt de plant geprikkeld om voor nakomelingen te zorgen. Dus laat de scheuten gewoon zitten. De groei zal dan veel trager zijn.

wo, 23/12/2020 - 11:22
GreenConnection

@Antonella: mee eens?

wo, 23/12/2020 - 12:19
Antonella

@GreenConnection: ik had al een reactie gegeven maar ik zie het niet. Reacties geven op antwoorden komt niet over. Jammer. Ik weet niet hoe ik het anders zou moeten doen. Hopelijk is dit bericht we door u te lezen. Ik dank u voor uw antwoord

Onderwerp gesloten