Bloei Medinilla

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 06/05/2016 - 15:33
Wilmax

Bloei Medinilla

Ik heb al enkele jaren een Medinilla die elk jaar weer nieuwe bloemen geeft. Vorig jaar bloeide hij weer en in diezelfde tijd zag ik bij een tuincentrum er een staan die net iets andere bloemen heeft. Ik heb ze bij elkaar gezet zo dat het verschil van de bloemen goed zichtbaar was. Na een half jaar waren ze uitgebloeid en na een aantal maanden kwam in de oude weer knoppen, echter in de nieuwe niet (zelfde plaats en verzorging). Inmiddels zijn de knoppen van de oude gaan groeien en zijn ze zo groot geworden, dat hij op het punt staat weer te bloeien. Maar de nieuwe geeft nog steeds geen bloem- of bladknoppen maar het blad is wel mooi groen. Nu zag ik laatst doordat de aarde iets is gezakt, dat de plant nog in een plastic kweekpotje staat. Zou dat de oorzaak kunnen zijn dat hij niet bloeit of groeit? Ik dacht eraan om het plastic potje te verwijderen, maar ik ben bang dat ik dan de wortels beschadig aan de scherpe randen als ik het kapot knip en eruit probeer te wurmen. De plant is nog zo mooi groen en het blad is nog zo gaaf. Kan ik het beter zo laten en toch maar afwachten?

vr, 06/05/2016 - 16:04
GreenConnection

Alle planten worden tegenwoordig in een kunststof pot geteeld, dus dat kan geen kwaad. Jouw 2de plant heeft kennelijk andere eigenschappen en de ene cultivar is niet vergelijkbaar met de andere. Ik zou nog even geduld hebben.

vr, 06/05/2016 - 16:27
Wilmax

Ook nu bedankt voor de snelle reactie. Ik zal toch maar wachten, wie weet. Maar nog een vraag: Nu dat kweekpotje iets te zien is, zal ik een beetje potgrond toevoegen?

vr, 06/05/2016 - 16:46
GreenConnection

Dat kan geen kwaad.

vr, 06/05/2016 - 16:38
Wilmax

Okè, bedankt!

Onderwerp gesloten