klimhortensia

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 06/05/2016 - 15:54
Wilmax

klimhortensia

mijn klimhortensia staat op de schaduwzijde tegen een kamermuur, maar geeft maar 1 of zelfs geen bloemen. Hij is wel 15 jaar oud en staat nog op dezelfde plaats en geeft elk jaar weer mooi nieuw blad. Hij groeit enorm. Vanaf het lente moet ik hem maandelijks terugsnoeien, anders wordt hij mij te hoog en kan ik er niet meer bij of te breed en zet zich vast in het raamkozijn of groeit naar de buren en ben ik hen tot last. Ik geef hem om het jaar kunstmest voor de bloei, maar ho maar,geen bloemen. Volgens het tuincentrum moet ik er mogelijk kalk bij doen, anders weten zij het ook niet. Dus nu om het jaar kalk of kunstmest voor bloeiende klimplanten. Maar nu 3 jaar later bloeit hij nog niet. De struik ziet er verder gezond uit! Wat kan het zijn? Misschien teveel schaduw? Volgens de beschrijving en het tuincentrum kan dat niet de oorzaak zijn!

vr, 06/05/2016 - 16:07
GreenConnection

als je elk jaar in het voorjaar snoeit, snoei je ook de bloemknoppen weg, die al vanaf de herfst in aanleg aanwezig zijn. Snoei pas na de bloei! Klimhortensia groeit uitstekend in de schaduw en hoeft geen kalk of mest, als de plant goed groeit.

vr, 06/05/2016 - 16:22
Wilmax

Greenconnection, Bedankt voor de snelle reactie. Maar dat kan het niet zijn want ik kijk naar de plant die bij de buren een eindje verderop staat. En pas als deze is uitgebloeid dan snoei ik de mijne ook.

vr, 06/05/2016 - 16:31
GreenConnection

Beter stop je met voeding geven, want dan ontstaat er een weelderige groei, maar weinig bloei. Ook eenmaal snoeien en niet maandelijks.

vr, 06/05/2016 - 16:37
Wilmax

Dank voor het antwoord. Maar hoe hou ik hem dan in toom? Als hij te hoog wordt, dan zet hij zich vast in de muur en ik kan er nu nog net bij.

vr, 06/05/2016 - 16:46
GreenConnection

Door te snoeien net na de bloei kun je de plant in toom houden. Snoei je later, dan knip je de knopaanleg weer weg. Wordt het echt te gek, dan zou je kunnen overwegen de plant in z'n geheel terug te zagen tot een halve meter hoogte.

vr, 06/05/2016 - 16:52
Wilmax

Dank je, zal ik doen. Eerst alleen na de bloei (want misschien groeit hij minder snel omdat hij toch geen voeding krijgt)en in het uiterste geval de laatste optie.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag