Mijn Calathea gaat dood

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/08/2020 - 09:49
Monipen

Mijn Calathea gaat dood

Ik heb een Calathea ongeveer een jaar. Het ging tot ongeveer drie weken geleden goed. Ineens gaat het heel snel achteruit. De bladeren worden geel en daarna gaan ze helemaal uitdrogen, dood.

Ik dacht misschien moet het de plant verpotten, en heb ik dat gedaan een week geleden. Ik heb dit "recept" op internet gevonden voor het verpotten van Calathea: "Mix two parts peat moss or milled coir, two parts perlite and one part potting soil in a bucket."

In plaats van "peat moss" heb ik "coco-peat" gebruikt. Ik stuur een foto.

Maar dit heeft niet geholpen.

Wat is er in de laatste weken verandert bij mij thuis? De warmte misschien. Ik woon in een apartement, bovenste verdieping plat zwart dak. Het is vorig week zelfs 31.5 graden warm in de woonkamer geweest. Ik heb wel een ventilator naast de plant hebben staan.

Help! Wat ik kan ik nu doen?

di, 18/08/2020 - 09:50
Monipen

Nog een foto

di, 18/08/2020 - 16:04
GreenConnection

Het lijkt me dat de ventilator de oorzaak is van dit verschijnsel. Versnelde luchtstroom doet de bladeren onnodig snel verdampen. 

wo, 19/08/2020 - 08:49
Monipen

Bedankt GreenConnection@

Ik heb de ventilator nu niet meer aan. En als ik het doe zet ik het op een andere plek weg van de plant. Ik hoop dat de plant het nu wel overleeft, want er zijn nog een paar bladeren die geel aan het worden zijn. Het ziet er een beetje kaal uit.

Onderwerp gesloten