Witte Lepelplant

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 17/08/2020 - 16:45
Frans99

Witte Lepelplant

Geachte lezer,

Ik ben in het bezit van twee witte lepelplanten, de een staat in de woonkmaer in een wat donker hoekje en doet het perfect, de ander staat in de eetkamer aan de zuid west kant voor het raam mar achter vitrage.

We bezitten de planten al een jaar of 5 en dit jaar heeft die welke in de eetkamer staat al 3 keer een paddenstoel gehad zoals op bijgaande foto, ik heb de aarde en de paddenstoelen verwijdert, maar hij komt terug.

Wat voor soort paddenstoel is het en dan bedoel ik giftig of niet,

Wat is de oorzaak van het verschijnen van die paddenstoel

Hoe kan ik dat verhelpen, c.q. voorkomen.

Watergeven doen we door dompelen in water dat ontkalkt is.

Hoe kom ik van dit probleem af.

Met vriendelijke groet,

Frans99

Lepelbloem
ma, 17/08/2020 - 21:02
GreenConnection

Je kunt je afvragen of de groei van een paddestoel bij een potplant een probleem is. Zolang de plant er niet door gehinderd wordt, zou ik me geen zorgen maken.

Het mycelium (zeg maar: de 'wortelstok') van deze paddestoel groeit in de potgrond, maar vooral ook tussen de wortels en is erg moeilijk te verwijderen. Is ook nieet nodig.

ma, 17/08/2020 - 21:37
Frans99

Ik was zeer verbaasd, ben meer dan een halve eeuw oud en kom uit een familie waar alle vensterbanken vol stonden met allerlei soorten planten, het is de eerste keer dat ik een paddenstoel in een kamerplant tegen kom, Vandaar.

Waar het mij om ging was of de paddenstoel giftig was of de grondatmosfeer te zuur.

Maar bedankt voor het antwoord.

ma, 17/08/2020 - 23:32
GreenConnection

Om welke paddestoel het hier gaat is mij niet bekend. Ga er van uit, dat de eventuele giftigheid uitsluitend van toepassiing is bij inname. Met de zuurgraad van de potgrond heeft dit niets te maken.

di, 18/08/2020 - 00:07
Frans99

Bedankt voor alle informatie :-)

Onderwerp gesloten