Nolina ontworteld

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 18/08/2020 - 17:31
Fanny

Nolina ontworteld

Beste planten kenners

afgelopen week heeft het hier zeer hard gewaaid en geregend. Zo hard dat mijn Nolina ontwortelt is. Is het mogelijk dat aan de knol nog nieuwe wortels aangroeien?  De plant is inmiddels zo'n 50 jaar oud en 1,80 m hoog. Hopelijk hoef ik hem nu niet weg te gooien. 

groet Fanny 

di, 18/08/2020 - 23:17
GreenConnection

De plant heeft geen knol, maar een gezwollen stam. Ik kan zonder foto niet beoordelen of de plant nog levensvatbaar is. Proberen kan altijd. Zet de stam in verse potgrond en geef geen water. Af en toe de stam en het blad besproeien. Het kan lang duren, want de stam heeft veel reservevoedsel opgeslagen. 

wo, 19/08/2020 - 14:53
Fanny

Dankjewel voor je reactie GreenConnection ik zal de plant verpotten. Het lijkt mij wel zo dat ik hem beter in stek en zaaigrond kan zetten. Potgrond zal te “vet” zijn en de nieuwe wortels verbranden. Toch?

wo, 19/08/2020 - 14:54
Fanny

Oeps foto staat onderste boven

wo, 19/08/2020 - 17:38
GreenConnection

Zaaigrond kan prima.

wo, 19/08/2020 - 17:42
Fanny

Top

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.