Senecio rowleyanus sterft af

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 05/12/2017 - 19:13
Ming

Senecio rowleyanus sterft af

Dag allemaal

Ik ben in het bezit van een senecioinfo-icon rowleyanus (erwtenplantje) en deze sterft af vanaf de wortel en de blaadjes beginnen dan af te rotten. Het is al een maand geleden dat ik hem water heb gegeven, dus misschien heb ik hem dan teveel water gegeven? Ondertussen voelt de potgrond wel droog aan. Hoe voorkom ik nog meer sterfte? En kan ik van de afgebroken stengels nog stekken maken? Hoe doe ik dat? Alvast bedankt.

di, 05/12/2017 - 20:59
Inekeprik

Nieuwe aarde geven, goede stukken afknippen en in een kring óp de aarde leggen, beetje vochtig maken.

wo, 06/12/2017 - 01:03
Bat. Dah

Als het puur wortelrot is dan zullen de goede delen in no time opnieuw wortelen. Mocht het een schimmelziekte  bv Fusarium oid zijn die inwendig zit dan gaat alles verder wegrotten en is droog of vochtig niet meer van invloed.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag