Water loopt te snel weg

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/05/2018 - 16:44
Hilberste

Water loopt te snel weg

Afgelopen donderdag heb ik een aloe vera gekocht en in een ietswat groter potje gezet. Wel voor het grootste gedeelte met de oude grond waar ie al in stond, opgevuld met cactusgrond en onderop een laagje steentjes gelegd. De grond was bij aankoop al behoorlijk uitgedroogd.

Vandaag gaf ik hem voor het eerst water, 2 glaasjes ongeveer (500ml?).  Het viel me op dat het water eerst een paar seconden bovenop bleef liggen en daarna met noodgang uit het drainage gat kwam. Alsof de grond geen water opnam. Nu ben ik ook bang dat de plant niet genoeg water krijgt maar durf er niet nogmeer achteraan te gieten omdat ik bang ben dat ik hem teveel geef.

Wat kan de oorzaak zijn van dat het water er zo snel uit komt of is dit wel normaal? Zou de aloe wel voldoende water op kunnen nemen zo? 

za, 12/05/2018 - 23:42
GreenConnection

Nee, als het water zo snel wegloopt, kreeg de plant niet genoeg. De kluit was kennelijk zo uitgedroogd, dat het bijna geen water snel kan opnemen. Voor het verplanten had je beter de kluit kunnen dompelen. Geef gerust nu wat meer in kleine hoeveelheden, zodat de kluit langzaam water op kan nemen.

za, 12/05/2018 - 23:46
Hilberste

Oke dat ga ik doen dankjewel!

Onderwerp gesloten