Appelboom

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 10/09/2021 - 21:50
Droomtuin

Appelboom

Goedenavond,

In het bos achter in onze tuin vonden wij een hele grote appelboom, omwikkeld met klimop en overwoekerd door veel andere bomen. Inmiddels is de klimop verwijderd en de bomen er om heen flink gesnoeid. Echter weet ik nu niet wat de appelboom nog meer nodig heeft om zo gezond mogelijk te worden. Hij heeft veel dode takken doordat deze weinig zonlicht gehad hebben (denk ik) en onder de klimop zaten meerdere plekken met 'schimmel'. Toch staat hij op dit moment vol met appels, dus hij heeft het hopelijk nog wel enigszins naar zijn zin. Wat zouden jullie met deze boom doen? 

vr, 10/09/2021 - 23:47
peterplant

Als goed gevormde appelboom valt hier niets meer van te maken en is rooien dus de beste optie.

Als grillige struik of boom in een bostuin is het leuke vulling waar in de lente bloesem in zit en in het najaar eetbaar fruit. 

za, 11/09/2021 - 14:25
Droomtuin

Oh ik heb absoluut niet de illusie dat we hier nog een keurig gevormde boom van gaan maken, dat is ook niet de bedoeling! Maar is het weghalen van de klimop en bomen eromheen genoeg om hem gezond verder te laten bestaan? Of moeten de dode takken verwijderd? Schimmel behandeld? 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag