bacterievuur?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 07/04/2006 - 16:22
janneke77

bacterievuur?

Hoi,
Ik heb 2 meelbessen in de tuin staan. Een daarvan heb ik onlangs gesnoeid tot 30 cm boven de grond. Dit omdat er iets raars in zit. De schors van de stam leek verbrand en er zitten roodbruine zwammen op. Ik heb internet geraadpleegd maar ben er nog niet zeker van of dit bacterievuur is. Weet iemand van jullie het?
Bij voorbaat dank!
Groet Janneke

bacterievuur?
vr, 07/04/2006 - 18:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij is het geen bacterievuur hoewel dit wel kan voorkomen bij de meelbes. Bacterievuur heeft oranjekleurig slijm wat op de bast van de struik of boom zit. Meestal vindt de infectie in de bloeitijd plaats. Bloemen verwelken ,verdoren en sterven af, waarna spoedig het blad eromheen en de stengels volgen. Bij jonge stammen zinkt de schors in en als deze wordt weggepeld,is een bruinrode verkleuring van het hout zichtbaar. Aan aangetaste gedeelten kan bacteriele gom ontstaan.
Wat het nu wel zou kunnen zijn weet ik ook niet mocht ik het ergens tegen komen laat ik het even weten. Of misschien weet iemand anders wat dit zou kunnen zijn.
Annis

vr, 07/04/2006 - 18:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
mij lijkt het meer op één of andere vorm van zwammen; vooral omdat het op een stuk dood hout voorkomt. Misschien eens behandelen met een schimmeldodend product. Zelf heb ik twee jaar geleden op die manier de zwammen uit het grasperk kunnen vernietigen ( is misschien niet natuurvriendelijk, maar het zicht van het grasperk was op een bepaald moment niet meer om aan te zien)
groeten,
Paul

vr, 07/04/2006 - 19:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie snelle reacties!
Het is nog te vroeg in het jaar om te kunnen weten wat bloemen e.d. doen. Het blad is zelfs nog niet verschenen! Maar ik ga proberen of ik een middel kan vinden tegen schimmels, en hoop het zo op te lossen. Gelukkig groeien de bomen nogal snel, ik denk dat de betreffende meelbes aan het eind van de zomer weer hoog boven de schutting uitsteekt!
Nogmaals bedankt en een fijn weekend!
Groet Janneke

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag