Bestrijding van rode spint?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 21/08/2010 - 23:55
Draco

Bestrijding van rode spint?

Mijn favoriete Kentiapalm is herstellende van de schade opgelopen tijdens een winterverblijf in de koude kas. De palm staat nu weer permanent in huis. Met de leeftijd komen ook de problemen, zoals in dit geval ongedierte, dopluis en rode spint. De lichte dopluisinfectie laat zich goed beheersen met met het middel Calypso, de rode spint probeer ik in bedwang te houden met de plantensproeier. Ik zou er het liefst de tuinspuit opzetten, maar dat is binnenshuis geen optie. Heeft iemand goede ervaringen met een effectief bestrijdingsmiddel tegen deze spintsoort? Liefst een specifiek acaricide dat net als Calypso voor de mens onschadeljk is.

wo, 25/08/2010 - 01:29
peterplant

Bayer heeft Masaï, dat specifiek tegen spint helpt.

zo, 05/09/2010 - 23:56
Antoon1

Promanal van Ecostyle.
Vrij onschadelijk voor mens en dier.
Voor Wol,dop,en schildluis en spint.
Heb er goede resultaten mee betreffende wolluis en spint.
Calipso voor aan de wortel en Promanal voor op de Plant.
Is een zeer goede bestrijding.

ma, 06/09/2010 - 00:12
peterplant

Masai is een effectief acaricide. Calypso is trouwens niet onschadelijk voor de mens.

ma, 06/09/2010 - 23:44
Draco

Met schadelijk bedoel ik het ontbreken van een waarschuwing bij Calypso in de vorm van het Andreaskruis, dat wel op de verpakking van Masai staat afgebeeld.
De werking van het middel Promanal van Ecostyle bij spint lijkt me gebaseerd op de aanwezige organische vetzuren. Het bestanddeel pyrethroiden is volgens mij onwerkzaam op spint. Uiteindelijk is water ook effectief als preventiemiddel. Ik probeer het voorlopig met regelmatig nevelen en houd het Masai achter de hand nu het spintseizoen op z'n eind loopt.

Bedankt in ieder geval voor het meedenken.

Groet,

Draco

Onderwerp gesloten