De bladeren van de alocasia worden bruin, kamerpla

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 24/02/2005 - 17:18
IJzermansas

De bladeren van de alocasia worden bruin, kamerpla

Waarom worden ze bruin en verschrompelen de bladeren. het was een schitterende plant en mij was verteld,dat er niet veel mee mis kon gaan. de bladeren die er nog in zitten zijn nog goed, maar zo van lievelee verdwijnt er iederekeer weer een. de plant staat halfschaduw en krijgt 1 keer in de week water.
wat gaat er fout.

ma, 07/03/2005 - 18:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb net even gezocht en bij de beschrijving staat dat hij van een warm vochtig klimaat houdt. Verder zou ik het eigenlijk ook niet weten.

vr, 07/10/2005 - 12:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb al jaren verschillende alocasia's, gekregen tijdens vakanties in Italie waar hij in de zomer in veel tuinen staat. Ik heb ze trouwens ook in spanje als vaste plant gezien. Maar oke, wat ik wel ontdekt heb is het volgende: na de ijsheiligen (15 mei) de plant het beste buiten zetten een een halfschaduw plek, het liefst uit de wind. Ze zijn erg gevoelig voor spint en moet ze zeker 2 keer per jaar helemaal door en door behandelen. Elk middel is goed want ze kunnen goed tegen een stootje. Helaas zullen de spint beschadigde bladeren niet meer in hun originele staat terugkeren (die zanderige vlekken blijven). Als de plant in de winter binnen staat (tis nu October en die van mij staan nog steeds buiten, ik woon 1 hoog en heb dus nog geen last van vorst) staat hij voor het raam. 1 x per week water geven, niet te veel want de plant rust, misschien zal hij af en toe een blad maken maar eigenlijk is het het beste als hij niks doet. Als hij blijft doorgroeien staat hij te warm. Ook binnen heb ik nog steeds last van spint en moet hem op regelmatig basis controleren en eventueel besproeien als het te veel wordt. Oja, de planten staan in gewone potgrond, niks spectaculairs, ze houden van intensieve voeding in het voorjaar/zomer, in de winter 1x per maand een beetje plantenvoeding. Ik hoop dat je hier iets aan hebt

Onderwerp gesloten