haagbeuk

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/04/2004 - 19:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

haagbeuk

onze tuin is met haagbeuk afgeschermd 4 jaar geleden geplant. We hebben een of andere ziekte in de haag. de bast wordt donker van kleur en daarna laat de bast los met als gevolg dat de beuk dood gaat. weet iemand wat dat kan zijn en nog belangrijker wat je er tegen kan doen. ik ben bang dat de hele haag kapot gaat.

H.V.

ma, 19/04/2004 - 15:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

stammen van haagbeuk zijn gevoelig voor oververhitting dus als de zonnestralen er gemakkelijk op kunnen schijnen treed verbranding op met tot gevolg dat de bast loskomt , misschien onderste gedeelte wit kalken zoals bij fruitbomen of anders planten voorzetten, zodat de stammen meer schaduw krijgen, zijn het eigenlijk haagbeuken(carpinusinfo-icon betulus) of beuken (fagusinfo-icon)?, je kan ook de boompjes laag laten vertakken zodat het eigen blad de stammen beschermt tegen de zon

ma, 19/04/2004 - 22:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

dit heb ik wel eens vaker mee gemaakt. De takken hebben we opgestuurd naar de plantenziektekundigedienst en kregen als reactie daarop dat de beuken kanker hebben. Alle aangetaste delen verwijderen (ook al is dat tot op de grond), extra bemesten en preventief behandelen tegen bladluis met bijv. Admire i.c.m. een uitvloeier.Succes G.

zo, 16/05/2004 - 17:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Onze buren hebben tot onze ergernis en haagkbeuk geplant, die vooral boven onze schutting nu gaat groeien maar bovendien onder de witachtige luis zit. Wat is hiervan de oorzaak en wat kunnen we doen. Het huis is onderverhuurd en de mensen zelf doen geen fluit aan de tuin, vandaar!

do, 20/05/2004 - 11:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wellicht heeft mijn haagbeuk dezelfde kwaal. Wie kan mij vertellen wat voor beestjes dit zijn? Het ziet er uit als een (wollig) wit pluisje, maar als je goed kijkt leeft het en is het wat gekarteld. De bladeren van de beuk ontvouwen zich niet mooi meer en zien er op sommige plekken gekreukeld uit. Zo te zien zit de hele haag er onder. Moet ik dit bestrijden en hoe?

wo, 01/09/2004 - 15:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

De witte beestjes zijn luizen, vooral te vinden op haagbeuk heb ik begrepen...

meer op https://tinyurl.com/y22ctx4x

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag