Help!!! mijn kamperfoelie heeft luis

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 03/05/2007 - 11:11
anietje

Help!!! mijn kamperfoelie heeft luis

Hallo allemaal,

Vorig jaar hebben wij 2 kamperfoelie's in de tuin gezet........alles ging goed groeide weelderig kreeg zat vol met knop en toen vol met luis bladeren zijn grijs/zwart..........inmiddels hebben wij hem besproeit met eco style tegen luizen nu ziet het er allemaal niet meer zo fris uit en zijn mijn vragen moet ik de knoppen eruit knippen of mag dat niet, komen die knoppen nog uit of niet of moet ik hem helemaal kortwieken? Ben nogal blond op het gebied van de tuin ;-)

Wie oh wie kan mij helpen.

Alvast bedankt en groetjes Anita

do, 03/05/2007 - 11:44
mar.ko

Hallo Annita,

Bladuizen zijn supersnel resistent tegen al deze middelen.
Gewoon met water er af spuiten. zoals ik ook in je ander berichtje al schreef en dan na de bloei zo nodig terug snoeien.
Goed watergeven vanwege de droogte.

Succes,
Marja

za, 26/05/2007 - 19:42
figaro

hai, ook mijn kamperfoelie heeft "last"van luis...maar het lijkt wel of hij nu helemaal dood is, hij is al bijna helemaal kaal, en de bladeren zijn ook geel. Zou hij het nog redden? Aan de ander kant van m'n tuin heb ik er ook 1 staan en bij die zijn de bladeren aan het uiteinde ook helemaal aan het vergelen...maar daar zit verder geen luis in.
Heeft iemand een tip voor me? Ik overweeg nu namelijk om de plant met luis, hoewel ik nu zie dat de luis ook al weer weg is..(misschien waren ze verzadigd?) nu helemaal weg te halen.
Groetjes Claudia

Onderwerp gesloten