Help! Mijn varen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/12/2003 - 00:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Help! Mijn varen

Ik heb een varen gekregen van ruim 1 meter hoog. Mij werd door meerdere mensen verteld weinig water te geven. Nou waren vorige week de bladeren duidelijk aan het uitdrogen. Ik heb nu meer water gegeven en 3 dagen geleden in het midden van mijn kamer geplaatst, want hij stond bij het raam en in de buurt van verwarming.

Maar het gaat zeker niet beter. Er zijn vele stelen verdroogd. Wat moet ik doen? Hoeveel water, of besproeien? Verdroogde stelen afknippen?
HELP!

Brenda

za, 03/01/2004 - 20:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Brenda,
Ik weet niet over welke varen het hier gaat maar ik vermoed toch dat droge lucht de oorzaak zal zijn. Je schreef ook dat je hem ik het midden van de kamer hebt gezet. Let er dan wel op dat hij voldoende licht krijgt. een varen doet het het best in een lichte luchtvochtige omgeving.
Marcus

za, 17/01/2004 - 18:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ooit heb ook ik een varen gehad, die heb ik weg gedaan omdat ik hem gewoon zat was. Hij deed het uitstekend! Mijn verzorging was om in een overpot een schoteltje ondersteboven te zetten en dan de overpot vullen met water tot het de plant niet raakte, zo hou je gemakkelijk de luchtvochtigheid in stand. Ook mag je een varen nooit verplaatsen, daar houdt hij niet van. Dat hij perse in het licht moet staan is volgens mij niet waar, de mijne stond ook in een donkere hoek en trouwens, in het bos staan ze ook onder de bomen. En o ja, de varen wel regelmatig water geven, het liefst op kamertemperatuur.

za, 17/01/2004 - 23:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Brenda,
kan je een naam geven, of een foto laten zien?
Ik krijg namelyk de indruk dat het geen Neprolepis is.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag