iemand vreet mijn kit op , maar wie??

19 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/10/2010 - 15:29
joland

iemand vreet mijn kit op , maar wie??

iemand enig idee hoe dit kan? overal waar nieuwe ruiten geplaatst zijn, half jaar geleden, is al geschilderd, word de kit weggevreten, zó raar, weet iemand hoe dit kan? zouden het slakken kunnen zijn? of wellicht andere beestjes?

iemand vreet mijn kit op , maar wie??
ma, 18/10/2010 - 15:29
joland

nog een foto

iemand vreet mijn kit op , maar wie??
ma, 18/10/2010 - 15:31
joland

nog een foto

iemand vreet mijn kit op , maar wie??
ma, 18/10/2010 - 15:53
Polplastron

Het lijkt mij eerder dat er een slechte/verkeerde kwaliteit van kit werd gebruikt. Niet elke kit is weersbestendig. Maar ik kan me vergissen hoor!

Groeten,

Pol

ma, 18/10/2010 - 16:04
RdB

Wat als eerste opvalt is dat de kit is overschildert. Deze (uitsluitend Nederlandse) gewoonte benadeelt de werking van de kit. Immers de verf is hard en niet elastisch terwijl de kit om goed te functioneren juist wel elastisch is en moet meebewegen bij het verschil in uitzetting tussen raam en kozijn. De verf zal dus altijd lelijk worden, barsten en bladderen.

In het verleden is geconstateerd dat bepaalde kitten door vogels of slakken werd opgegeten. Boosdoener zou de gebruikte weekmaker zijn die kennelijk aantrekkelijk smaakte. Bij mijn weten komt dit nu niet meer voor. Als ik de foto's bekijk ziet het schade patroon er echter nogal mechanisch uit.

Wat vragen:
Kan er ook iemand (b.v. een kind) aan peuteren?
Op welke hoogte bevind de kit zich?
Weet u ook welke kit of welk type kit gebruikt is? Er zijn veel verschillende typen en er zijn helaas ook beunhazen die een duur dubbelglas raam met goedkope rommel afkitten. Dit laatste overigens zonder oordeel over de gebruikte kit want ook ik kan dat vanaf een foto-tje niet zien maar een goede duurzame kit is veel te stevig om zomaar door een vogel of slakje meegenomen te worden. De laatste laten ook een heel ander vraatpatroon achter.
Als u aan de kit krabt is deze dan stevig/elastisch of hard en brokkelig o.i.d.?

Ruud

ma, 18/10/2010 - 21:57
KRISTOFD

kraaien en eksters zijn er gek van heeft niks te maken met het graag eten ervan.ik werk voor raamfabriekanten in België en dit komt vooral voor op plaatsen waar spiegelglas gebruikt werd of op glas met een hogere K waarde
dit glas heeft een hogere reflexie. kraaien ,eksters zijn slimme vogels
en reageren hun agressie af op de ramen. ze zien in de ramen een rivaal maar het is hun evenbeeld. Komt ook meestal voor op plaatsen waar het rustiger is en de vogels niet verstoord worden.
je moet eens nagaan of er geen beschadiging aan het glas zelf is.

ma, 18/10/2010 - 21:44
RdB

't Lijkt mij sowieso geen vogel werk, maar de vragen zullen toch eerst beantwoord moeten worden.

Ruud

ma, 18/10/2010 - 22:58
KRISTOFD

dit probleem komen wij vrij regelmatig tegen, wij verkopen siliconen en dergelijke en dit komt dan bij ons terecht als onze klant een klacht krijgt van zijn klant. Wij hebben dit laten onderzoeken en men kwam tot de vaststelling dat dit het werk was van bepaalde vogels.dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit bij u ook het geval is? maar ik heb toch een vermoeden.
bijen ,wespen durven soms ook wel eens aan kitten vreten.

ma, 18/10/2010 - 22:01
joland

bij de oude ramen is de kit gewoon goed, de nieuwe ruiten dubbel glas zijn door een erkend bedrijf geplaatst, ik neem aan dat zij een goede kwakiteit kit gebruiken, een kind kan het niet zijn, wij hebben geen kleine kinderen meer, het zit niet op een bepaalde hoogte maar helemaal rondom de ruit, het is ook niet zo dat de verf er gewoon afgebladderd is, er zijn echt overal happen uit

di, 19/10/2010 - 11:46
RdB

De foto's nog eens goed bekeken. Wat verder opvalt dat in foto2 er geen kitresten op het glas zijn achter gebleven, dus of de kwaliteit van het geleverde werk zo goed is? Onthechting kan door slecht reinigen van het glas of slechte (onjuiste) kit. Daar de kit overschildert (geweest) is en de kit rondom weg is lijkt mij vraat door één of ander dier geen goede verklaring maar goede verklaring heb ik helaas ook niet.

Wat zegt het installatie bedrijf eigenlijk zelf hiervan?

Ruud

wo, 20/10/2010 - 12:07
joland

we gaan het bedrijf er nu bij halen, we snappen er niks van, aan de verf kan het ook niet liggen, wijzonol is toch heel goed, en we hebben dat altijd gebruikt, de verf zat trouwens wel helemaal langs het raam, maar die kleine randjes zijn er ook al af, als we weten wat het is zal ik het hier nog even melden, dan weten jullie het gelijk ook

vr, 22/10/2010 - 01:19
joland

we hebben de man van het bedrijf gevraagd en die zei dat het slakken zijn die dit doen, dus slakken bestrijden maar, moet wel zeggen dat we dit jaar ook extreem veel slakken hebben hier, ze kruipen ook allemaal naar binnen, nog iemand tips om van de slakken af te komen?

vr, 22/10/2010 - 21:40
RdB

Ik denk dat die man slakken gebruikt om van zijn klachten af te komen.

Ruud

vr, 22/10/2010 - 22:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als dit door slakken komt, dan moeten er slijmsporen zichtbaar zijn en uitwerpselen.

vr, 22/10/2010 - 23:36
joland

ja er zitten ook sporen ,én poep, én slakken, massa's slakken, allemaal vrij kleine huisjes slakken

za, 23/10/2010 - 16:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je dat nu meteen vertelde. Op de foto is daarvan niets te zien.

za, 23/10/2010 - 21:02
joland

ja dat klopt eigenlijk wel, heb ik niet bij stilgestaan, ik wilde juist de hapjes zo groot mogelijk in beeld

za, 23/10/2010 - 22:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Schone huisvrouw!

vr, 05/11/2010 - 14:36
arina

Dit wordt gedaan door slakken. Wij hebben hetzelfde probleem gehad. Ook als de kit geschilderd is knagen ze er nog doorheen. Onze oplossing was overal onder en tussen te kijken en de slakken verwijderen. Valt niet mee met zo'n natte herfst, maar het scheelt minstens de helft. Verder is er geen andere oplossing dan maar opnieuw kitten. Slakkenkorrels legt onze buurman overigens in glazen potjes die op de zijkant liggen. Ze regenen dan niet nat en vogles kunnen er niet gemakkelijk bij. denK aan olvaritpotjes, korrels zo ver mogelijk achterin. Dat is misschien ook een optie of het bekende bier in potjes, maar die regenen tegenwoordig al snel vol.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag