KALE PLEKKEN IN GAZON

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 06/08/2005 - 21:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

KALE PLEKKEN IN GAZON

Goede avond,
ik zit met een groot probleem. Er komen plotseling dode plekken in mijn 4 jaar oude gazon. Als het emelten zijn of insecten uit eitjes van een langpootmug, is er dan iets tegen te doen? En wat?

ma, 08/08/2005 - 10:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat zijn dus meerdere vragen tegelijk, op wat voor grond groeit dit gras? Er wordt nogal eens vergeten dat gras ook water nodig heeft, misschien meer op zandgrond. Te kort afmaaien geeft zomers kale plekken, na een paar weken zie je dan vanzelf weer groene stukken terugkomen. Niet te kort maaien en eventueel nakijken of u eitjes ziet, lijkt mij niet echt logisch. Komt er geen gras terug dan kunt u wat grond uit die plek halen en even opvullen met goede grond. Daarna kunt u met wat graszaad het plekje opvullen. Wacht het eerst maar even af, komt wel goed.

di, 09/08/2005 - 19:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit zullen zeker geen emelten zijn, of ander ongedierte.
Wanneer jou gazon goed ondehouden werd met geregeld een niet te korte maaibeurt, en de nodige meststoffen, komt dit weer in orde
Geef natuurlijk niet te veel messtoffen, want dan verbrandt het gras gemakkelijker. Geef ook geregeld kalk aan het gazon als deze op zure grond is geplant. Dit kan je voornaamelijk opmerken als er veel mos tussen het gras groeit.
succes

zo, 23/04/2006 - 20:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mocht blijken dat het emelten zijn dan kun je die goed bestrijden met aaltjes (natuurlijke vijand). Deze zijn te verkrijgen via welkoop of boerenbond. Ze kunnen echter pas ingezet worden bij een grondtemperatuur van ca. 12- 15 graden.

Groeten en succes

Onderwerp gesloten