Zo maak jij je tuin klaar voor de zomer

Wanneer de eerste zonnestralen ons in het voorjaar weten te bereiken, dan heeft dit direct een ontzettende positieve uitwerking op onze gemoedstoestand. Vaak zien we dat we beginnen met een grote voorjaarsschoonmaak in ons huis, maar wat dacht je van onze tuin? Het is toch heerlijk, dat wanneer het weer het toelaat je heerlijk kunt genieten van het zonnetje onder het genot van een heerlijke kop koffie. Voordat het zover is, is het zaak onze tuin gereed te maken voor de zomermaanden. Voor de meesten lijkt het een hele opgave, toch is dit absoluut niet het geval. Met deze 3 tips heb jij je tuin zomerklaar in een handomdraai.

Verwijderen van alle bladeren
Wanneer je begint met het opruimen van je tuin, dan is het belangrijk dit stap voor stap aan te pakken. Je begint immer in een nieuwbouwhuis ook niet direct met sauzen. Je kiest eerst voor dunpleister nieuwbouw, voordat je begint met sauzen of behangen. Hetzelfde geldt voor je tuin. Eerst is het zaak alle blad dat de afgelopen maanden je tuin heeft weten te bereiken te verwijderen. Wanneer je eenmaal alles bij elkaar hebt geveegd, dan zul je al snel zien dat het een totaal ander beeld geeft. Gooi vervolgens alle blad dat je zojuist hebt aangeveegd in de groene afvalton. Naast alle blad verwijder je ook takken en andere rotzooi wat er niet hoort.

De tegels en muren
Wanneer je alle blad hebt verwijderd, dan zul je zien dat het er al een stuk beter uitziet. Toch ben je er dan nog niet. De volgende stap is het schoonmaken van de tegels en muur. Wat we vaak zien, is dat vooral op de tegels allerlei groene alg is gaan zitten. Dit kun je verwijderen met een hoge druk, maar verstandiger is dit te doen met schoonmaakmiddel en een bezem. Wanneer je dit met een hogedrukspuit doet, is de kans aanwezig dat je het zand onder de tegels vandaan spuit, wat ervoor kan zorgen dat je tegen scheef gaan liggen. De wanden kun je wel prima afspuiten met een hoge druk, let echter wel op dat je niet van te dichtbij spuit. Als je de voegen tussen de stenen wegspuit, dan zullen ze dit door te stukadoren moeten repareren.

Je tuinset
Nu jij je hele tuin hebt opgeruimd, is het tijd je tuinset van zolder te halen. Let hierbij wel op dat je de muren niet beschadigd, dan zal de stukadoor Amsterdam moeten langskomen om dit te herstellen. Vervolgens haal je de kussens naar beneden, maar is het verstandig je tuinset eerst even met een natte doek af te nemen. Doordat hij een aantal maanden op zolder heeft gestaan, zullen er wat spinnenwebben en stofjes op kunnen zitten. Eenmaal schoon kunnen de kussens erop. Ze je tuinset op de juiste plek en je bent helemaal klaar om te genieten. Nu nog even wat planten in de borders om wat extra kleur te creëren en je tuin is klaar voor de zomer.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinonderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.