mieren in de tuin

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 20/09/2006 - 13:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

mieren in de tuin

ik heb veel mieren in de tuin en mijn hof is aangelegd en dicht gegroeid in de zomer manden hebben we regelmatig dat er zo een nest uitbreekt en alles vol vliegende mieren zit ,ze komen zelfs in huis weet iemand wat ik er tegen kan doen .ze zeggen zout strooien maar dan is mijn hele hof naar de vaantjes enis er nog iet s anders kan iemand mij helpen .
dank bij voor baat
rene

wo, 20/09/2006 - 23:42
MiB

Ze hebben een hekel aan koper.... Zo kun je deuren "beveiligen" het is niet 100% waterdicht maar 95% hou je er mee buiten! Verder strooi ik mierengif bij mijn planten ze slepen dat mee het nest in en gaan dood. De planten lijden daar niet onder.

Overigens begin ik met verdelgen zodra ze binnen een x aantal meters van mijn huis een nest hebben. Er zijn grenzen tot hoever ze mogen komen.

Succes Miranda

wo, 20/09/2006 - 19:47
JP.Bosch

Hallo rene,tja mieren in je tuin is niet echt fijn.Heb dat ook hoor,vooral rond men vijver waar vele rotsblokken half ingegraven liggen.ook op men terras zitten er nogal wat.Het zijn misschien geen al te fijne diertjes maar om zo maar onmiddellijk met mierengif beginnen te gooien dat zou ik toch niet doen hoor want je treft ook zeker een hoop andere nuttige insekten.Ik denk dat er al genoeg met gif gestrooid wordt in de vrije natuur.
Met de aanschaf van een miereneter hou je ze zeker op een veilige afstand en als je van dit diertje niks moet hebben probeer dan eens met een bruine beer,die zijn er naar het schijnt ook gek op.
Groetjes JP

wo, 20/09/2006 - 19:55
JP.Bosch

Oh ja dit nog....Mocht het zijn dat je toch opteert voor de miereneter, zeker niet vergeten elke dag een bakje vers water en tweemaal in de week haartjes borstelen....Daar houe ze van
groetjes JP

do, 21/09/2006 - 00:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kokend water over de nesten helpt ook.

do, 21/09/2006 - 13:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik ben het wel eens met jp,boch
alleen die miereneter gaat mij wat te ver

veel mensen willen een leuke mooie tuin ( een stukje natuur dicht bij huis , maar ze vergeten soms dat wij niet alleen op deze aarde zijn. grijp niet gelijk na vergif wij hebben ook ene flinke grote tuin daar in leven veel insekten en ander dieren ook wij hebben iedere zomer een plaag aan vliegende mieren. laat de natuur zijn gangetje gaan de vogels eten er genoeg op spuiten met vergif lost ook niets op . geniet zo als je tuin er op dat momned uit ziet met of zonder mieren volgend jaar heb je mischiens een vlinderplaag . grijpen we dan ook allemaal na vergif ?

hoe je die vliegen de mieren buiten kan houden
gewoon horengaas voor je deur en ramen zetten . dat scheelt al veel

vr, 22/09/2006 - 11:01
JP.Bosch

Hallo Goeie morgen.
Ja natuurlijk gaat het wat te ver met die miereneter.t was maar een grapje hoor,ik zei het zo maar omdat er eigenlijk -buiten gif-geen ander alternatief is om mieren weg te krijgen en dat vind ik te drastisch.Met kokend water ga je misschien 1 percentje doodmaken maar dat is het dan ook.Er zijn heel wat factoren die de aamwezigheid van mieren beinvloeden,zoals de bodemgesteldheid,de streek,de inrichting van je tuin,het weer enz.maar bij vele andere insekten is dat ook zo,neem nou maar vliegen of wespen.je gaat dan toch ook niet beginnen spuiten in je tuin.De afgelopen maand augustus werd ik bij mij in de woonkamer en keuken overspoeld door zwarte loopkevers.Elke avond ving ik er zo n 15 a 20.Potje in en achter in tuin gezet.Had in al die jaren dat ik daar woon dit fenomeen nog nooit meegemaakt.De hete julimaand zat er zeker voor iets tussen.
Groetjes JP

vr, 22/09/2006 - 11:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toch is die miereneter nog niet zo'n slecht idee. Zorg voor wat dekking in de vorm van struiken (bij voorkeur besdragend) en de merels etc. zullen meer tijd in uw tuin door brengen. Die zijn dol op mieren, vooral die vette vliegende.

Ruud

vr, 22/09/2006 - 11:19
MiB

Zoals ik al schreef ik verdelg ze binnen een x aantal meters van het huis. Concreet betekend dit dat ze niet in het terras en in de potten op het terras mogen komen. De rest die verder op in de tuin zitten laat ik lekker zitten. Ze zitten er idd niet voor niets. Maar ze krijgen bij mij geen kans om te nestelen in de spleet tussen het terras en het huis. No way. Heb daar al genoeg ellende mee gehad...

Heb overigens ook weleens gelezen dat je uiensap kunt gebruiken om ze te verjagen. Schijnen ze niet blij van te worden. Maar dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

Gr. Miranda

di, 07/11/2006 - 22:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

een miertje meer of minder,

ik weet bij gewone mieren kan je een krijtstreep trekken. hier komen ze niet over.

ook een eurocent van vijf of twee of een helpt. daar hebben ze ook een hekel aan.

marleen

zo, 31/12/2006 - 15:22
jan de jong

Beste Rene

Ik heb je verhaal over de mierenplaag ook gelezen volgens mij heb je last van aardstraling in je tuin cq woning. De grootste boosdoener zullen de WATERADERS zijn, want mieren voelen zich het beste thuis op negatieve aardstraling. MIEREN volgen de aardstralen (als hoofdweg) een mierenhoop zult u vinden op een kruising van waterbanen Bij de insecten: bij, mier en mug , is het u wel eens opgevallen dat de muggen altijd op de zelfde plaats dansen.
Vroeger duizende jaren geleden werd de wichelroedeloper in de handgenomen voor bodemonderzoek voor het bouwen van een boerderij deze plaatste o.a. mieren in de grond als er na één jaar nog mieren aanwezig waren dan werd daar niet gebouwd.
De broncorrector wordt voor u probleem in de landbouwcector gebruikt als enige met goed gevolg de rest is maar tijdelijk

mvrg
Jan de Jong

ma, 09/07/2007 - 14:09
Asphyx

Ik gebruik zelf een soort korrels die van een of ander uien extract zijn gemaakt. Kwam van de blokker. Het is niet giftig, ze gaan er ook niet dood van, maar raken de weg kwijt. Werkt bij mij thuis beter dan gif( trekken ze zich op den duur weinig van aan). Ik heb echter geen tuin maar een balkon en de mieren zitten daar niet, maar bij mijn voordeur. Er liggen dus altijd korrels langs mijn deurpost, maar heb ook nooit meer last gehad van mieren in huis ( ze kwamen voorheen via de voordeur de trap op en de keuken in). Ideaal spul, want de buern hebben allebei een hond en die komen uiteraard veel langs mijn voordeur.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag