Ongedierte in Larix

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/06/2014 - 19:55
Marlyvk

Ongedierte in Larix

Ieder jaar heb ik eigenlijk wel last van witte pluizen tussen de naalden van mijn Larixinfo-icon en valt er in de zomermaanden ook veel hars uit de boom.

Ook nu heeft mijn Larix weer wat pluisjes aan de naalden zitten, maar vallen er ook heel veel groene korreltjes uit de boom. Het is eigenlijk voor het eerst dat het mij zo erg opvalt. Verder vallen er af en toe ook kleine groene rupsjes uit. Een paar maanden geleden, toen we net uit de winter kwamen, heb ik ook rupsen opgemerkt die zich via een zijden draad aan het verspreiden waren.

Ik vraag me af waar mijn Larix last van heeft. Rupsen sowieso, dus daarom heb ik alvast met permethrine gespoten, alhoewel ik in de boom verder geen ongedierte zie, op die pluisjes hier en daar na dan.

De groene korreltjes die zo massaal uit de boom vallen vind ik nog het meest bizarre. De korreltjes lossen niet op in water. Het zijn geen kleine beestjes, ik denk dat het ontlasting of vervelling/cocon van insecten is.

Bij de witte pluisjes denk ik aan rupsen, bladluizen of spint...

Het zou fijn zijn als iemand mij zou kunnen helpen zodat ik weet wat ik er tegen kan doen, want door het vallen van de groene korreltjes kan ik niet meer onder de boom aan tafel zitten.

Ongedierte in Larix
zo, 01/06/2014 - 19:57
Marlyvk

Dit is een foto van de groene korrels op mijn tuintafel.

Ongedierte in Larix
zo, 01/06/2014 - 19:59
Marlyvk

En dit is een foto van een rupsje. Ik heb hem al proberen te determineren, maar de zoektocht heeft niks opgeleverd.

Ongedierte in Larix
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag