Ongedierte in potgrond

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 11/10/2017 - 10:03
Ming

Ongedierte in potgrond

Beste plantliefhebbers,

Toen ik deze ochtend mijn kamerplanten water gaf, merkte ik dat er super kleine insectjes in en boven de aarde kroop. Als ik erop blaas, bewegen ze. Ze zijn wit/zilverachtig en je kan ze bijna niet zien. Hoe heten deze insecten en hoe kan ik er vanaf geraken? Alvast bedankt!

Mvg

wo, 11/10/2017 - 10:52
GreenConnection

Vermoedelijk zijn dit springstaarten en nogal onschuldig. Geef wat minder water en ze verdwijnen. Laat de potkluit opdrogen voor de nieuwe watergift.

za, 14/10/2017 - 08:07
GreenConnection

@Ming: mee eens?

za, 14/10/2017 - 12:56
Ming

Ja, ik heb springstaarten eens gegoogled en lijken er wel op! Bedankt. Ik ga mijn potgrond laten opdrogen en zien of ze verdwijnen. Ik heb ook gelezen dat citronella of tea tree oil werkt om ze te weren. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.