oude taxus kleurt rood-bruin

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 20/03/2008 - 00:47
barendvr

oude taxus kleurt rood-bruin

Beste,in onze voortuin staat een oude taxushaag.
De haag is ongeveer 1 meter breed,30 meter lang en zo'n 25 jaar oud.
Afgelopen jaar heb ik de haag in september gesnoeid, tijdens regenachtig weer. Nu,begin maart in het nieuwe jaar, kleurt de taxusinfo-icon erg bruin. Met name de bovenzijde is erg lelijk geworden, maar ook de schaduw-kant begint bruin te worden. Ik heb dit afgelopen jaren nooit meegemaakt. Is er iets ernstigs aan de hand? in de achtertuin zijn achtereenvolgens enkele oude coniferen en 2 dennetjes plotseling bruin geworden en dood gegaan.Is er een verband?
alvast hartelijk dank voor de hulp/genomen moeite, Barend.

oude taxus kleurt rood-bruin
zo, 09/03/2008 - 11:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Taxusinfo-icon is niet de gemakkelijkste plant en is nogal onderhevig aan verschillende factoren ,bvb weersomstandigheden ,Taxus kan absoluut niet tegen wateroverlast .Bemesten doe je ook beter met een organische meststoffen , zo heb je het minste kans op verbranding .
Vermits je gesnoeid hebt bij regenachtig weer , denk ik niet dat het verbranding is door de zon .
In het ergste geval zou het een schimmel kunnen zijn , t vervelende is ,dat je dat heel moeilijk kan bestreiden , omdat die in de plant en in de grond aanwezig zijn .Is dit het geval , dan kan je best alles rooien en iets anders in de plaats zetten maar geen coniferen meer .
Wacht het gewoon af en geef de taxus eens een organische bemesting , misschien stagneert de schade wel .

wo, 19/03/2008 - 22:54
garden Fre

Beste,

Het is zeer veel voorkomend in belgie en nederland. In 85 % van de gevallen is er zeker iets mee te doen. ik zelf heb reeds een 18 tal probleemtuinen behandeld met zeer veel succes . ( 1 haag heb ik niet kunnen redden daar de toestand van de haag te erg was voor de behandeling)
Het is met een produkt dat we via hoge druk in de haag spuiten. Dit produkt is NIET te koop in de handel (in belgie toch). Het noemt Oenosan !

do, 20/03/2008 - 00:47
tuinprins

Zie voor mijn kritische kanttekeningen bij Garden Fre:

https://tinyurl.com/yyfdg6bj

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag