Pachira Aquatica hoofdstam rot?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/05/2017 - 21:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pachira Aquatica hoofdstam rot?

Hallo,
Sinds een aantal maanden heb ik een Pachira Aquatica op mijn studentenkamer staan. Hij is uit 5 hoofdstammen gevlochten en 1 daarvan lijkt nu rot te zijn. Hij staat uit de zon maar op een lichte plek, naast mijn bed. Hij heeft het altijd eigenlijk super gedaan, maar nadat ik 2 weken op vakantie was, zag ik tot mijn schrik dat de plant in de tussentijd ziek is geworden. Voordat ik op vakantie ging heb ik hem nog water gegeven. Ik geef hem normaal zo 1x in de 3 á 4 weken water. Nu was dit iets korter op elkaar, omdat hij anders 6 weken achter elkaar geen water zou krijgen en ik dacht dat dit te lang zou zijn. De stam die rot is, is aan de bovenkant hol en bruin van binnen. De bladeren zijn bruin verkleurd en afgevallen. Onderaan de stam lijkt hij sompig van binnen te zijn.
Is het een schimmel of heb ik hem te veel/weinig water gegeven? Is deze stam, ofwel de andere 4 nog te redden? Een paar bladeren van een andere stam beginnen ook al te verkleuren. Wat kan ik eraan doen?

vr, 26/05/2017 - 21:28
GreenConnection

Pachira aquatica is van nature een moerasplant, die dus veel water verlangt. Een keer in de 3/4 weken is veel te weinig! De dode stam kun je beter zoveel mogelijk wegknippen. De overige stammen zullen waarschijnlijk wel overleven.

vr, 26/05/2017 - 22:44
Camerilla

Van wat ik gelezen heb over deze plant, is het juist een plant die in de bedding van de rivieren voorkomt die droogvallen en eens in de zoveel tijd weer overstromen. Vandaar het eens in de 3/4 weken water geven, wat tevens het advies is wat ik veel op internet tegenkom.

za, 27/05/2017 - 00:30
GreenConnection

Juist in die rivierbeddingen is in de ondergrond altijd water te vinden.

Onderwerp gesloten