rups in appelboom

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/06/2008 - 16:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

rups in appelboom

In onze appelboomgaard ontwikkelt zich per jaar meer rupsgewas. Er ontstaat een soort geweven netje met daarin zwarte spikkels waar later grote aantallen rupsen in ontstaan. Het is nu zoveel dat het een bizar gezicht is. Ik wil liever niet spuiten maar wat moet je er dan mee? Dit jaar wil ik meer opletten wat er gebeurd in de ontwikkeling van de rups. Worden deze inderdaad vlinders of is het een rups die een vretende rups is en blijft?
Wij hebben wel zwaluwtjes maar die kunnen dit niet voorwerken denk ik. Kun je wat doen in het voorjaar? Het lijkt wel een explosie want de ene dag is het nog bijna niks en de volgende dag zit het vol. Hoe ontstaat dit? En als dit bekend is hoe het ontstaat wat kun je er dan aan doen voordat het ontstaat? Wij laten altijd appelsap van onze appels maken maar willen het graag onbespoten laten. Wat te doen? dank voor de info, vr. gr. Marcel

di, 03/06/2008 - 00:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

waarschijnlijk Hyponomeuta padellus (syn. Yponomeuta padellus).

Lees dit er eens over: https://tinyurl.com/yxwwyk4o

In mijn eigen tuin ook veel last van gehad maar ik heb pertinent geweigerd te spuiten (doe ik sowieso nooit). De schade in de eerste twee jaar (voordien werd veelvuldig gespoten) was groot. Sinds die tijd heb ik er steeds minder last van en de schade blijft tegenwoordig redelijk beperkt, hier en daar een takje, dat beinvloed de oogst niet. Dus hou vol!

Ruud

Een rups die altijd rups blijft? Elke rups wordt vlinder (of vogelvoer natuurlijk...)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag