Rups in leilindeboom

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 02/05/2020 - 18:47
Leolindeboom (anoniem geplaatst)

Rups in leilindeboom

In mijn leilindebomen zitten nu voor het 2e jaar rupsen. Op het oog zijn ze zwart en erg klein, een paar mm. Ze vreten al het nu opkomende blad weg. Tevens zorgen ze voor enorme jeuk op de huid. Ze zweven nl overal in de tuin naartoe. Wie kent dit en weet hoe ik ze kan bestrijden?

Rups leilinde
za, 02/05/2020 - 20:21
GreenConnection

Meld de plaag aan de gemeente en laat professionals de rupsen bestrijden.

ma, 04/05/2020 - 18:28
Leolindeboom (anoniem geplaatst)

Dank, maar: Het plaatselijk dierbestrijdingsbedrijf wil hier niet voor komen. Ik hoop meer/andere tips te ontvangen.

wo, 06/05/2020 - 21:08
peterplant

Lindebomen kunnen de eerste jaren na het planten aangetast worden door rupsen van verschillende insecten. Als de boom het eenmaal naar zijn zin heeft en goed aangeslagen, verdwijnt de aantasting vanzelf. Heel bekend in dat geval zijn de larven van de lindebladwesp.
Dat zijn niet deze rupsen. Die kan ik niet goed determineren aan de hand van deze foto. Als het om plaatselijke vreterij gaat kun je de rupsen wellicht wegvangen.
Beste advies is de bomen goed verzorgen wat grond, water en mest betreft en hopen dat de boom sterk genoeg wordt om de ouders van deze rupsen af te schrikken om nog eitjes af te zetten op de gezonde boom.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.