rupsen

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 22/09/2006 - 15:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

rupsen

Ik heb sinds 3 dagen last van tientallen rupsen (kleine groene rupsen) die uit mijn gazon kruipen en zich verspreiden over ons terras, Het zijn er tientallen,.
Ik heb geen idee van waar ze precies komen, Wij hebben helemaal geen groenten in onze tuin, en zeer weinig planten, alleen een vlierbessenstruik een struik met rode besjes (?) en enkele vaste planten,.Ik moet telkens goed uitkijken waar ik loop en durf ondertussen mijn 1 jarig dochtertje niet meer buiten laten kruipen, Ik mag er niet aan denken dat ze die toevallig in haar mondje zou steken..
Zijn er soms gewone niet giftige mideltjes die kunnen helpen?
Tot hier toe heb ik zeallemaal gewoon met papier dood gemaakt en weg gespoeld, Maar dit kan ik toch geen 3 keer per dag herhalen?,!
Ik heb ook andere dingen te doen,
Weet iemand raad?
Met de hoop op een spoedig antwoord dank ik U

vr, 22/09/2006 - 16:02
JP.Bosch

Wel ik denk dat er buiten gif niet echt middeltjes bestaan.Maar Ruud die heeft zo van die zwarte vogeltjes in zijn tuin die dol zijn op grote vette vliegende mieren,ik denk dat die ook wel jouw rupsjes lusten.Je hoeft geen groenten te hebben om met rupsen te zitten hoor.Elke rupssoort heeft zo zen eigen lekkernijen.Geduld over enkele weken gaan ze in de pop en ben je ervan af.
Groetjes JP

vr, 22/09/2006 - 16:06
JP.Bosch

Oh ja dit nog,ze zijn echt niet giftig hoor,je mag ze opeten want ze zijn rijk aan proteinen.
Groetjes

vr, 22/09/2006 - 16:38
JP.Bosch

je zou eens moeten kijken op de fotowebsite van Albert Jacob Wit
-Alle Vlinders en rupsen-misschien herken je hier om welke soort het gaat.
Groetjes

vr, 22/09/2006 - 17:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

het is natuurlijk een moeilijke dat je in zorgen bent met je 1 jarig dochtertje . wand het dood maken van een rups betekent weer een vlinder minder en wie weet is het wel een soort die al bijna niet meer is en dan dood maken pfff.

ze zullen ene plekje zoeken om zich te verpoppen dusnog even gedult en je heb er geen last meer van

de natuur is een schone zaak als wij mensen er een hand boven houden , en niet gelijk na al dat vergif grijpen of dingen dood maken

vr, 22/09/2006 - 17:43
JP.Bosch

Ik begrijp je wel hoor en ik begrijp ook dat je je zorgen maakt om je dochterje maar in dit geval hoef je niet bang te zijn voor haar gezondheid want onder de rupsensoorten zijn er in de lage landen maar twee soorten die echt giftig zijn geen paniek dus want zo talrijk als deze voorkomen zijn zij het zeker niet.
Groetjes JP

vr, 22/09/2006 - 21:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank U allen voor de reactie,
Neen, ik zal zeker geen gif gebruiken daar ben ik zelf heel hard tegen, Hopelijk vinden ze snel hun plaatske , Ik heb dat wel nog nooit gezien zo veel, Ligt het aan het mooie september weertje?

za, 23/09/2006 - 15:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

of het aan het weer ligt weet ik ook niet zeker .
maar ik heb ook eens een reuze trek van rupsen gezien daar zat het helehuis vol aan de buitenmuur 2 daagjes er na was alles weer weg

di, 26/09/2006 - 11:52
JP.Bosch

Hallo jongens,goeie morgen.
Wel of het enkel aan het mooie weer ligt weet ik ook eigenlijk niet maar op een of andere manier zal het er zeker wel een rol in spelen.He mooie weertje van september is wel wat laat hoor ,dan zou ik eerder in de richting van de hete julimaand gaan zoeken
Groetjes JP

wo, 27/09/2006 - 01:26
adriolo

ik ben afgelopen zomer verrast met een koninginnepage in mijn tuin!
vanaf dat moment probeer ik iets subtieler om te gaan met rupsen.
Aangezien ze een waardplant nodig hebben( plant die ze nodig hebben en gebruiken om weer vlinder te worden)zullen ze niet veel aanrichten in de tuin......gewoon zitten laten!

di, 16/01/2007 - 22:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

HeeJ

Mocht je binnenkort weer last hebben van rupsen.. kun je ze ook verzamelen.
Er zijn op internet veel mensen op zoek naar rupsen om ze bijvoorbeeld te kweken.
Ikzelf ben ook vaak op zoek ernaar.. zodra dan de poppen uitkomen laat ik ze vrij buiten, ik heb ee naanzienlijk grote tuin met genoeg 'vlinder' planten speciaal voor de kleine mannetjes.

Onderwerp gesloten