schildluis

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/08/2003 - 18:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

schildluis

Hoi,

Een boom (van de gemeente) naast onze tuin zit vol met schild- of dopluis. Die beesten vallen volgens mij naar beneden want een aantal planten waaronder een japanse esdoorn, een viburnuminfo-icon en de hortensias zitten er vol mee. De gemeente vragen of ze er wat aan doen werkt niet dus zal ik het zelf moeten oplossen vrees ik. Maar wat kan ik hier aan doen? In het voorjaar heb ik al die witte propjes al met een plamuurmes van de stam van de esdoorn afgeschraapt maar inmiddels zitten de blaadjes weer vol. Heel veel blaadjes heb ik met luis en al afgeplukt maar dat was niet afdoende en ze gaan nu krullen en verdrogen Wie weet raad.

Wil

wo, 13/08/2003 - 21:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zag dat je nog geen reactie op die luis hebt gehad. Ik vrees echter dat je er niets aan kunt doen zolang de gemeente niets aan de boom doet. Wij hebben hier esdoorns staan vol luis . Gelukkig staan ze aan de voorkant en niet aan de tuinkant. De gemeente hier werkt niet met gif zolang er geen ernstige plaag is . Als je je niet wilt ergeren dan zou je in elk geval de hortensia en de viburnuminfo-icon kunnen verplaatsen in het najaar . Misschien krijg je nu je een ractie hebt gehad nog meer reacties . Als de planten niet te groot zijn zou je je eigen planten kunnen spuiten maar als ze dan elke keer weer uit de gemeente boom naar beneden komen helpt dat ook niet.

za, 11/09/2004 - 17:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

In leidschendam expirimenteren ze nu met een extract van o.a. knoflook wat ze d.m.v. gaten richting het wortelgestel in de grond brengen. het lijkt vooralsnog te werken

Onderwerp gesloten