taxushagen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/04/2007 - 21:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

taxushagen

Onze taxushagen zien er niet gezond uit.Van binnen zien ze er kaal en groen dor ,uit juist op het eind van de takjes zitten wat fris groene speltjes en een begin dat terug opschiet.Er staan overal gaten in en kale plekken.Wie kan ons helpen we zouden graag alles doen zodat onze haag terug gezond kan worden.Iz het een ziekte of wat .dank voor goede tips en raad.Groetjes v.meesje

wo, 25/04/2007 - 23:35
tuinprins

Kan verschillende oorzaken hebben. Het eerste waar ik aan denk is taxuskever maar het kan ook phytophtera zijn. Op afstand is er weinig over te zeggen; eigenlijk zou je terplaatse moeten kunnen kijken.
Hoelang staat de taxushaag er al?

Gegroet, de tuinprins.

do, 26/04/2007 - 21:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Onze taxushagen staan er nu 20j.Er is een bodemstaal gemaakt en er is veel te weinig kalk in de grond maar kan dit de oorzaak zijn ?
wat kunnen we geven om ze terug kracht tegeven?blauwe korrel en kalk ?wie weet er raad?

vr, 27/04/2007 - 00:29
tuinprins

Taxusinfo-icon houdt van lichtzure grond dus het ligt niet aan een gebrek aan kalk.

Mest is geen wondermiddel als de planten al zijn aangetast door een of andere schimmel of parasiet. Mest zorgt ervoor dat de plant in goede conditie is zodat hij sterk staat tegenover een belager. In die blauwe mest zit veel te veel stikstof voor de meeste planten. De planten geven even een groeistoot maar dan heb je het ook gehad. (Stikstofrijke mest is goed voor het gazon, niet voor de meeste tuinplanten).

Misschien is het een beetje lastig maar eigenlijk zou U een plant moeten uitgraven en kijken of er ergens in de kluit larven van de taxuskever zitten. Zoek via Google voor afbeeldingen van de larve van de taxuskever. Ook kunt U kijken of er bij andere tuinplanten de kenmerkende vraatschade van de taxuskever valt te bespeuren. (Halfronde hapjes uit de bladrand).

Een andere mogelijkheid is dat de taxus te nat staat of heeft gestaan. Taxussen hebben een hekel aan natte voeten. Ze kunnen hier phytophtera (soort wortelrot) van krijgen.

Gegroet, de tuinprins

vr, 27/04/2007 - 15:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

alvast bedankt voor de goede raad,we zullen je raad opvolgen en eens aan de wortels gaan kijken of we wat kunnen vinden!Alvast onze dank!

wo, 09/05/2007 - 14:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo tuinprins,
ik lees overal dat taxusinfo-icon houdt van zeer kalkrijke grond...en jij beweert het tegenovergestelde? Ik heb zelf taxus (plantjes van ongeveer 2 jaar) thuis en heb ze rijkelijk van witte kalkkorrels voorzien aan de wortel (ongeveer in maart) en nu (mei) zijn ze zeer fel gegroeid...zeer mooie felgroen uitlopers.
Graag een reactie.

gegroet, snookie

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag