Vergeeld gras, dode struik en molshopen!?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 06/10/2021 - 12:44
Lisa2021

Vergeeld gras, dode struik en molshopen!?

De laatste paar weken is er van alles aan de hand met onze tuin.

Van de zomer hoorden we eerst steeds meer cicaden in de tuin en hebben opgezocht dat deze overdag in de grond leven. Aan de rechter kant van de tuin zagen we allemaal hoopjes aarde en dachten dat deze door de cicaden waren gemaakt. Maar deze hoopjes zijn er nu nog, en veel meer. Zouden het ook molshopen kunnen zijn?

Aan de andere kant van de tuin hebben wij een wilg staan. Nu is het gras onder de wilg na jaren plotseling geel gekleurd en de struik ernaast (sorry, weet de naam even niet meer!) lijkt aan een kant dood te gaan. Ook zijn de planten erom heen wat gelig.
Zou er iets in de grond kunnen zitten (de buurman klust aan zijn brommer aan de andere kant van het hek), zou een van de bomen of planten ziek zijn en de rest aan tasten? Of het zou ook de parasolvoet die ernaast staat kunnen zijn. Deze zit vol met water, en mogelijk een schimmel of bacterie?

Als iemand tips heeft horen we het graag! De parasolvoet gaat in ieder geval weg!

Alvast bedankt!

Vergeeld gras
Struik naast de wilg
Hoopjes aarde onder de heg
wo, 06/10/2021 - 13:22
GreenConnection

Inderdaad, er zijn een paar molshopen, maar daar wordt je gazon niet geel van, gaat een struik niet dood van en gaat een parasolvoet niet lekken. Wat waarschijnlijker is, is droogte. Hoe vaak gaf je water? Hoe lang is het geleden, dat het flink regende? 

wo, 06/10/2021 - 14:50
peterplant

En hoe vaak geef je mest?

De struiken onder de wilg zien er uit als spierstruiken, Spiraeainfo-icon japonica.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag