zevenblad

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 04/06/2004 - 21:13
carolien

zevenblad

Wie heeft er een goeie tip voor zevenblad. Deze groeit vnl. onder een prunes(sierkers), waar dus heel veel boomwortels zit.

vr, 04/06/2004 - 21:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zevenblad

Ik heb er zelf gelukkig nog geen ervaring mee, maar wat ik er van weet betekent een lange moeizame weg, of je nu mechanisch of chemische bestrijding wilt toepassen. Schoffelen schijnt overigens niet zo'n goed idee te zijn aangezien alle wortelsnippers stuk voor stuk nieuwe plantje kunnen vormen. Ik weet dus niet of systematisch schoffelen het plantje uiteindelijk (na jaren) doet bezwijken.

Aanbevolen aanpak (van deskundigen)
- Wieden (met wortel en al stuk voor stuk uit de grond halen en dit regelmatig en langdurig (enkele jaren) achtereen herhalen.
- Een niet-selectieve onkruidbestrijder toepassen met meerdere herhalingen, ook enkele jaren achtereen.

Zelf dacht ik nog aan een stevige mulch / folie, daar waar dat mogelijk is. Hiermee beperk je in ieder geval de oppervlakte van de stukken grond waar je moet wieden.

Anders maar gaan leren houden van een zevenbladkwekerij en het zevenblad gaan gebruiken als aanvulling op / vervanger van spinazie. Een recept vind je bij de link naar het kruidenvrouwtje.

Sterkte

Willem

http://tinyurl.com/y3whwewf
http://tinyurl.com/3944bzn

zo, 06/06/2004 - 17:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je in het bezit bent van een maaimachine, het zevenblad elke week maaien, ik verwacht dat hij dan dood gaat.
dus gelijk met het gras afmaaien, wel zo kort mogellijk.

di, 15/06/2004 - 13:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

gewoon met een kwastje round-up op de bladeren smeren. vooral bij de jonge plantjes dit herhalen. en dan elke week weer herhalen

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag